Kultur

Filmsommer i sofakroken

Hvis sommeren skulle regne bort, kan du bruke tiden godt ved å få med deg alle filmperlene du gikk glipp av på kino.

Publisert
Sist oppdatert
Woody Allens Match Point ble sluppet på DVD for kort tid siden. Da filmen hadde kinopremiere i februar, var kk.nos anmelder svært begeistret og kalte filmen en perle. I Match Point møter vi Jonathan Rhys-Meyers som Chris Wilton, en lettere sliten tennisspiller som forsøker å komme seg opp og frem ved å forlove seg med en styrtrik pike. Det ser ut til å fungere, inntil han forelsker seg i svogerens forlovede Nola (Scarlett Johansson) - og så er det naturligvis duket for trøbbel. Sexy, fascinerende og oppsiktsvekkende kjemi, sa vår anmelder.
  • Les anmeldelsen av Match Point her
  • Brokeback Mountain gikk sin seiergang denne våren. Den noe uvanlige historien om to homofile cowboys på 60-tallet, basert på en novelle av den prisbelønte forfatteren Annie E. Proulx, har skapt debatt og fascinasjon blant filmelskere verden over. Regissert av Ang Lee med Jake Gyllenhaal og Heath Ledger i hovedrollene, filmet i et pustberøvende amerikansk landskap. «Uten tvil årets beste film,» skrev vi i en omtale av filmen. Den kommer på DVD fra 21. juni.
  • Les mer: Brokeback Mountain - en livreddende film
  • Den som venter på noe godt, venter som kjent ikke forgjeves. Kan du holde ut til 26. juli, kommer den varme, rørende og ikke minst deilig musikkbestrødde filmen Walk The Line med Joaquin Phoenix og Reese Witherspoon på DVD. Filmen, som handler om countrylegenden Johnny Cash og hans heller brokete vei mot suksess og lykke, ble bejublet av anmeldere fra Alabama til Ålesund, og kk.nos anmelder sluttet seg også til fanskaren. «Hvem hadde trodd at historien om en pillespisende, destruktiv countrysanger med svart blikk og demoner slitende i ham også skulle være en utrolig vakker hyllest til kjærligheten?,» skrev vi.
  • Les anmeldelsen av Walk The Line her
  • Går du for norsk film, har Harald Zwarts småsjarmerende Lange, flate ballær DVD-premiere 30. juni. Noe for deg som liker fotball, mens synes det er best å se på. «Selv om Lange, flate ballærbyr på folkelig buskishumor på sitt beste - og verste - blir man på merkelig vis sjarmert underveis,» mente kk.nos da filmen hadde kinopremiere i mars. Bonuspoeng for en kostelig opptreden av Ari Behn, som spiller seg selv (naturligvis).
  • Les anmeldelsen av Lange, flate ballær her
  • I juli kommer for eksempel og V for Vendetta på DVD, en film kk.nos anmelder kalte «en mer enn godkjent påminnelse om farene ved tankekontroll og maktutøvelse basert på frykt og terror». Hele anmeldelsen kan du lese her. Utrover høsten venter vi også DVD-premiere på perler som Cristopher Nielsens helt spesielle animasjonsfilm Slipp Jimmy fri, Cohen-brødrenes fantastiske Romance & Cigarettes og vakre, velspilte Where The Truth Lies.Sverger du fortsatt til deilig avkjølte kinosaler i sommervarmen, finner du kk.nos siste kinoanmeldelser her.

    Les artikkelen gratis

    Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

    Gå til innlogging med

    Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

    Vi bryr oss om ditt personvern

    KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

    Les mer