Julekake

Fingerkrem­kjeks

I mange hjem blir det ikke jul uten disse lekre fingerkremkjeksene. Den rosa kremen er delikat fyll.

Fingerkrem­kjeks
Publisert
Sist oppdatert

 250 g smør
150 g sukker
2 egg
500 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts hornsalt
ev. litt fløte

 Fyll:
 250 g delfiafett
 1 egg
 250 g melis
 romessens
 rød konditorfarge

1. Smør og sukker røres hvitt. Rør inn eggene, ett og ett av gangen.

2. Bland hvetemel, vaniljesukker og hornsalt, og rør det inn i smør­kremen. Blir deigen litt fast, kan du evt. tilsette litt fløte.

3. La gjerne deigen hvile til neste dag før du begynner å kjevle den ut. Kjevle deigen tynt, og stikk ut kakene med et lite glass, ca. 3 cm i diameter. Legg kakene på bake­papir på stekeplate.

4. Stek kakene lyst brune midt i ovnen ved 150° i ca. 10-15 minutter. Avkjøles på rist.

5. Imens lages fyllet. Smelt delfiafettet og avkjøl det noe. Pisk melis og egg, tilsett det i fettet når det er passe avkjølt. For varmt fett kan resultere i at det skiller seg. Rør godt. Ha i en dråpe romessens og litt rød konditorfarge.

6. Fyllet må være litt fast, ellers ­renner det av kjeksen. Ha en skje med fyllet på en kjeks, og legg en annen kjeks oppå.

7. Oppbevar kakene tørt i tett boks.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer