Familie (3-7)

Fingersushi - nigiri sushi

Fingersushi kan bestå av nesten alle typer fisk. Vi har brukt breiflabb, kokte scampi, laks, steinbit og tunfisk. Du kan også bruke torsk, uer, makrell, flyndre, sei og lyr. Sild kan diskuteres, men det skader ikke å prøve.

Publisert
Sist oppdatert
Av Cecilie Klem

God kvalitet på fisken er en forutsetning for god sushi. Frossenfisk er tabu, kjøp den fersk.

(Til fire personer)

1 porsjon sushiris
500 g beinfri fiskefilet uten skinn
1 teskje wasabi
soyasaus
ingefær i eddiklake (fås på glass)

Du trenger: Bolle med vann tilsatt noen spiseskjeer eddik, noen spiseskjeer eddiklake og en skarp kniv.

Skjær vekk alle slintrer og blodrester fra fileten. Bruk fortrinnsvis den tykke delen, og skjær biter som er cirka 2 1/2 til 3 centimeter brede, 6 centimeter lange og rundt 4 millimeter tykke. Fibrene i fisken skal gå på tvers av biten, slik at den lett kan tygges over. Skjær bitene ferdig før du begynner å forme risen og «montere» fingersushibitene.

Ris og fisk bør holde omtrent samme temperatur, helst romtemperatur, før du starter. Bruk en flat skje eller en liten stekespade i tre til å skave riktige porsjoner ut av den ferdigblandete risen, en knapp spiseskje ris per fingersushi-bit.

Dypp hendene i vannbollen, rist av overflødig vann og lag en liten ball av risen mellom hendene. Form en «finger» av risen ved å presse risen mot venstre håndflate ved hjelp av høyre pekefinger, langfinger og ringfinger (se nederste bildet). Stryk litt eddiklake oppå «fingeren» og legg en fiskebit oppå. Gjenta trykkeøvelsen med fingrene på høyre hånd mot
håndflaten på venstre, slik at fiskebiten føyer seg rundt risfingeren. Legg den på et fat.

Slik spiser du dem: Bruk spisepinner eller fingrene. Ha soyasaus i en liten bolle, bland oppi litt wasabi (det er sterkt, så smak deg fram og ta bare ørlite grann av
gangen). Rør i soyasausen til wasabien har løst seg opp. Spis en liten bit ingefær innimellom, den renser munnen for forrige smak.

Lag en liten ball av risen og form en «finger» ved å presse risen
mot venstre håndflate med høyre pekefinger, langfinger og
ringfinger mot venstre håndflate.

Fingersushi - nigiri sushi
Fingersushi - nigiri sushi
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer