Gjøvik

Finn roen på Gjøvik

Finn roen på Gjøvik
Publisert
Sist oppdatert

Det er akkurat som om livet går litt lang­sommere på Gjøvik. Det betyr på ingen måte at der er lite å oppleve. Tvert imot.

Gjøvik er noe helt for seg selv. Hyggelige handlegater med kaféliv og restauranter. Gjøvik gård med sine utstillinger og frodige uteområder. Yrende kulturliv for alle sanser. Fantastisk friluftsbad. Gallerier, museer, aktiviteter for store og små. Mjøsa som blunker til den som ser det.

Ikke trenger du gå langt heller. Alt er så sentrumsnært og trivelig. Og lurer du på veien, er det for oss utenbysfolk en opplevelse i seg selv å spørre forbipasserende. Gjøvikdialekten er nemlig som markjordbær og fløte en deilig sommerdag. Den er humørmedisin, og legges på minnet til en regnværsdag.

Vi sier oss enig med bysønnene i «Vazelina Bilopphøggers»:

«På Gjøvik der har vi det bra,der væks det blommer i gaten, det er dæ vi vil ha.En hovedstad væ Mjøsa for flatbygding og døl,ja, hvis du tviler, bør du reise dit sjøl.»

Solskinnsdag på Skibladner Drøyt hundre pensjonister er mer enn reiseklare når verdens eldste hjuldamper i rutefart legger fra kai. I dag er Skibladners årlige seniortur, og lure var de som meldte seg på da blant andre kommunen og turistkontoret inviterte. Traktement og trekkspill i det nydeligste solskinn. Kan dagen bli bedre?Siden 1856 har Skibladner holdt dampkoken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer