Skilsmisse

Finnes det egentlig lykkelige skilsmisser?

Charlotte (48) skulle leve drømmen med mann og sju barn. Men hverdagen tok dem. Etter skilsmissen er de glade over å ha beholdt vennskapet.

SKILT TO GANGER: Journalist og familieekspert Charlotte Højlund har født syv barn og vært gjennom to skilsmisser.  Foto: Orkideea Safire Blica & PR/All Over Press
SKILT TO GANGER: Journalist og familieekspert Charlotte Højlund har født syv barn og vært gjennom to skilsmisser. Foto: Orkideea Safire Blica & PR/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Yttergangen hos Charlotte Højlund (48) er fylt opp med rulleskøyter og sneakers i alle størrelser. Ikke så rart, for her bor det faktisk sju barn. For Charlotte handler hverdagen om nærvær og ærlighet i sin reneste form.

- Man får jo en masse erfaring når man har sju barn, og den vil jeg gjerne dele med andre. Jeg har prøvd hele pakka veldig mange ganger. Og vært gjennom to skilsmisser i tillegg.

Med utgangspunkt i sine egne erfaringer har Charlotte startet som familierådgiver for et ukeblad i Danmark. Og hun er ikke redd for å dele sin personlige historie.

- Jeg mener at de aller fleste ting har godt av å bli sagt høyt, og jeg har ikke noe imot å blottlegge meg selv. Blant annet når det gjelder skilsmisse. Man bør være ærlig om at det ikke er lett. Sorgen etter en skilsmisse kan etter min mening nesten sammenlignes med et dødsfall. Spesielt når det skjer for andre gang. Jeg skulle gjerne ha gitt barna mine en familie som klarte å holde sammen.

Sju skjønne barn i alle aldre, en herlig mann og et nedlagt småbruk. Scenen var på alle måter satt for den lykkelige storfamilien da Charlotte og mannen Jonas for noen år siden pakket sammen alt de eide og flyttet fra storbylivet i København til en gård ved Ringsted. Jonas er far til de fire yngste barna, og en engasjert bonusfar for de tre eldste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer