(Til 4 personer) 600 g torskefilet, bruk gjerne frossen 400 g kokt makaroni 100 g brødsmuler eller liknende 1 klype allehånde
Hvit saus 3 ss smør 2 ss mel 2 sjalottløk 6 dl kraft fra fisken/melk 2 egg salt og pepper
Kok opp ca. 1 liter vann, ha i allehånde og la fisken trekke i ca. 5 minutter. Ta vare på kokevannet. Del fisken i mindre stykker, smør en ildfast form og legg i bitene. Saus: stek finhakket løk i smøret og ha i melet. Tilsett kraft/melk og rør godt. Smak til med salt og pepper. Kok opp og la det putre i 8–10 minutter. Avkjøl litt før du rører inn eggene. Hell over makaroni og så saus. Dryss over brødsmuler og stek gratengen på 220° i 20 minutter. Server med gulrøtter og smeltet smør.