Fisk Og Skalldyr

Fiskegrateng

Publisert
Sist oppdatert
Tekst og foto: Hanne Buxrud





(Til 4 personer)
600 g torskefilet, bruk
gjerne frossen
400 g kokt makaroni
100 g brødsmuler eller
liknende
1 klype allehånde

Hvit saus
3 ss smør
2 ss mel
2 sjalottløk
6 dl kraft fra fisken/melk
2 egg
salt og pepper

Kok opp ca. 1 liter vann, ha i allehånde og la fisken trekke i ca. 5 minutter. Ta vare på kokevannet. Del fisken i mindre stykker, smør en ildfast form og legg i bitene. Saus: stek finhakket løk i smøret og ha i melet. Tilsett kraft/melk og rør godt. Smak til med salt og pepper. Kok opp og la det putre i 8–10 minutter. Avkjøl litt før du rører inn eggene. Hell over makaroni og så saus. Dryss over brødsmuler og stek gratengen på 220° i 20 minutter.
Server med gulrøtter og smeltet smør.

Fiskegrateng
Fiskegrateng Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer