(Til 4 personer)
ca 300 g torskefilet, skinnfri (eller en pakke frossentorsk)
ca 300 g laksefilet, skinnfri
1 lime
1 liten fennikel
1 liten bunt frisk koriander
1 grønn chili
4 vårløk
1 ss korianderfrø
1/2 ss fennikelfrø
2–3 hvitløkfedd
1 ss revet fersk ingefær
1/2 ss salt
2 ss nykvernet pepper
2 ss olje
Del torsken i store biter og kjør den i en food-processor. Ha den i en stor bolle og bland inn småhakket laks og skallet av lime. Finhakk fennikel, koriander, chili, vårløk og ha i bollen. Tilsett malt fennikelfrø og koriander, salt, pepper, presset hvitløk, revet ingefær og saften av lime. Bland godt. Form fiskekakene.
Varm 1 ss olje i en stekepanne og stek fiskekakene til de er gylne
på begge sider. Server med yoghurtsaus og salat.
Agurksaus
1 agurk
4–5 dl yoghurt naturell
4 ss fersk dill
1 fedd hvitløk
2 ss nykvernet pepper
Skvis så mye vann du klarer ut av den revne agurken. Bland med yoghurt (hvis du lar den «henge» et par minutter i et kaffefilter, forsvinner noe av vannet og yoghurten får en tykkere konsistens), finhakket dill, presset hvitløk og resten av pepperen.
