Rohny Kristensen

Fiskekebab med agurksaus

Slik får du barna til å spise mer fisk.

Publisert
Sist oppdatert




(Til 4 personer)

ca 300 g torskefilet, skinnfri (eller en pakke frossentorsk)
ca 300 g laksefilet, skinnfri
1 lime
1 liten fennikel
1 liten bunt frisk koriander
1 grønn chili
4 vårløk
1 ss korianderfrø
1/2 ss fennikelfrø
2–3 hvitløkfedd
1 ss revet fersk ingefær
1/2 ss salt
2 ss nykvernet pepper
2 ss olje

Del torsken i store biter og kjør den i en food-processor. Ha den i en stor bolle og bland inn småhakket laks og skallet av lime. Finhakk fennikel, koriander, chili, vårløk og ha i bollen. Tilsett malt fennikelfrø og koriander, salt, pepper, presset hvitløk, revet ingefær og saften av lime. Bland godt. Form fiskekakene.

Varm 1 ss olje i en stekepanne og stek fiskekakene til de er gylne
på begge sider. Server med yoghurtsaus og salat.

Agurksaus
1 agurk
4–5 dl yoghurt naturell
4 ss fersk dill
1 fedd hvitløk
2 ss nykvernet pepper

Skvis så mye vann du klarer ut av den revne agurken. Bland med yoghurt (hvis du lar den «henge» et par minutter i et kaffefilter, forsvinner noe av vannet og yoghurten får en tykkere konsistens), finhakket dill, presset hvitløk og resten av pepperen.

Fiskekebab med agurksaus
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer