Operasjonsskade:

Fjernet livmoren, så begynte Liv Mettes svette å luktet urin

I bukhulen fant legene den høyst uvanlige årsaken.

OPERASJONSSKADE: Liv Mette slet i mange uker etter den uvanlige skaden hun fikk etter å ha fjernet livmoren. FOTO: Privat
OPERASJONSSKADE: Liv Mette slet i mange uker etter den uvanlige skaden hun fikk etter å ha fjernet livmoren. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Jeg slet psykisk i flere uker, sier Liv Mette Steen på telefon fra Gran, der hun sitter sammen med forloveden Øistein Lysenstøen.

– Heldigvis har jeg ikke helseangst til vanlig, jeg er tvert imot vokst opp med sykehus og prøver.

Et av Liv Mettes kallenavn er «Duracellen». Hun sjonglerte til tider tre jobber og to små barn uten problemer, og ønsket ikke å slutte å jobbe, før hun var nødt på grunn av helsa. Hun har alltid vært en aktiv dame, også i fritiden.

At det å fjerne livmoren nesten skulle koste henne livet, var ikke Liv Mette forberedt på.

Det var avisen Hadeland som først omtalte saken.

Galgenhumor i sykestua

Liv Mette har to voksne barn, som har flyttet hjemmefra. Hun bor sammen med forloveden, og de to har mye godt humør. Litt tull og tøys, og ikke minst galgenhumor, kommer godt med. Ingen av dem er friske, men de gidder ikke å snakke sykdom og deppe eller mure seg inne.

Liv Mette har diabetes type 1, og har vanligvis god kontroll på insulin og blodsukkerverdier. Men det er klart sykdommen preger hverdagen. Øistein har beinmargskreft, en diagnose han fikk for to år siden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.