Kjøtt

Flesket til med førsteplass

Årets beste julemat er kåret.

Flesket til med førsteplass
Publisert
Sist oppdatert
For tredje år på rad har kjøttbransjen kåret sesongens julematvinnere. Hele 134 produkter ble sendt inn til bedømming hos noen av landets dyktigste fagfolk fra kjøttbransjen. Blant produktene skulle det kåres vinnere i kategoriene pinnekjøtt, julepølse, sylte, rull og syltelabber.
  • Årets feteste konkurranse
  • – Vi har aldri hatt så mange produkter påmeldt i konkurransen tidligere, så dette har virkelig vært en tøff runde. Det skyldes ikke først og fremst antallet, men snarere at flere produkter holder høy standard, sier arrangør Bjørn-Ole Juul-Hansen i Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund, i en pressemeldingHoveddommer i konkurransen, pølsemakermester Tore Teigen, er svært imponert over de innmeldte produktene i klassen Rull og Sylte.– Vinnerrullen var helt fantastisk laget. Det så nesten ut som den var tegnet, så fin var den. Selv om både syltene og rullene har blitt noe magrere med årene, var det svært smakfulle produkter som gikk til topps i disse klassene, mener Teigen.Her er vinnerne:

    Pinnekjøtt:

    1. Røkt pinnekjøtt fra Ingebrigtsen Kjøtt AS (Tromsø). 2. Eldhusrøkt pinnekjøtt fra Gilde Norge BA (Oslo).3. Røkt pinnekjøtt fra Smedstuen Gård AS (Akershus).

    Pølse:

    1. Julepølse fra Arne Børresen AS (Hamar).2. Dampemorr fra Spis Mørekjøtt AS (Vestnes). 3. Sosisser fra Finsbråten AS (Eidsvoll) og sosisser fra Spis AS Brumunddal(Hedmark).

    Rull:

    1. Fleskerull fra Leiv Vidar Slakteforretning AS (Hønefoss). 2. Okserull fra Finsbråten AS (Eidsvoll) og mager julerull fra Leiv Vidar Slakterforretning (Hønefoss).

    Sylte:

    1. Surret sylte fra Thulefjord AS (Bodø). 2. Lefsesylte fra Finsbråten AS (Eidsvoll).3. Kyllingsylte fra Pers Kjøkken (Sandefjord).

    Syltelabber:

    1. Syltelabber fra Jens Eide AS (Lillesand).2. Syltelabber fra Gilde Norge BA (Oslo).MER OM JULEMAT:
  • Ribbe og medisterkaker
  • Pinnekjøtt
  • Kalkun
  • Vin til julematen
  • Les artikkelen gratis

    Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

    Gå til innlogging med

    Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.