Konfekt/snacks

Florentinere

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Siren Lauvdal






(Til ca 100 stk)
400 g mørdeig
100 g smør
2,5 dl mel
2 ss sukker
2 eggeplommer

Karamell
440 g sukker
20 g glukose (det får du på apoteket)
1,8 dl vann
240 g mykt smør
2,4 dl kremfløte
revet skall av 2 appelsiner
200 g honning
560 g ristede mandelsplitter
200 g syltet appelsinskall
(bruk gjerne appelsinsyltetøy)

Rull ut deigen og bak den i ovnen på 200° til den er gylden. Sett den så til avkjøling.
Karamell: Kok sukker, glukose og vann sammen og tilsett smøret. Varm fløte, og
revet appelsinskall i en annen kjele og ha det over i karamellen. La det koke ved 125.
Det er da det karamelliserer seg skikkelig. Har du ikke sukkertermometer, så ser du
med det blotte øyet at massen blir til brun karamell. Det kan ta tid, så ha tålmodighet og rør godt. Tilsett honning, ristede mandelsplitter og syltet appelsinskall. Smør karamellmassen på den stekte mørdeigen og bak ved 230° i 5–8 minutter. La kaken avkjøle og skjær den ut med en liten metallform eller liknende. Hvis du vil ha en ekstra piff på det hele, kan du smelte mørk sjokolade som du dypper bitene ned i.

Florentinere
Florentinere Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer