(Til 4 personer)
100 g smør
2 ss mandelmel + litt til formene
200 g mørk sjokolade
2 eggeplommer
2 egg
8 ss Baileys/kaffelikør
melis
Sett stekeovnen på 230°. Smør 4 litt store, ildfaste porsjonsformer med smør. (Bruker du store muffinsformer, vil du nok ha røre til flere enn 4 stykker. Husk å sette ned steketiden).
Dryss over mandelmel (knus mandler i foodprocessor). Smelt smør og sjokolade i vannbad. Visp eggeplommer, egg og sukker sammen i en bolle til du får en fluffy
konsistens. Vend inn sjokoladeblandingen, mandelmel og Baileys. Fordel blandingen i formene. Stek i 10 minutter. Sikt over melis og server.
Hvis du lager sjokoladekakene på
forhånd, må du steke ett minutt kortere og varme opp kakene lett før servering, 2-3 minutter.
