Dessert

Flytende sjokoladekake

Perfekt dessert når det er kjærlighet i luften.

Publisert
Sist oppdatert
Tekst/foto: Hanne Buxrud





(Til 4 personer)
100 g smør
2 ss mandelmel + litt til formene
200 g mørk sjokolade
2 eggeplommer
2 egg
8 ss Baileys/kaffelikør
melis

Sett stekeovnen på 230°. Smør 4 litt store, ildfaste porsjonsformer med smør. (Bruker du store muffinsformer, vil du nok ha røre til flere enn 4 stykker. Husk å sette ned steketiden).

Dryss over mandelmel (knus mandler i foodprocessor). Smelt smør og sjokolade i vannbad. Visp eggeplommer, egg og sukker sammen i en bolle til du får en fluffy
konsistens. Vend inn sjokoladeblandingen, mandelmel og Baileys. Fordel blandingen i formene. Stek i 10 minutter. Sikt over melis og server.

Hvis du lager sjokoladekakene på
forhånd, må du steke ett minutt kortere og varme opp kakene lett før servering, 2-3 minutter.

Flytende sjokoladekake
Flytende sjokoladekake Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer