Kultur

Flyter på nostalgien

Supergruppa Velvet Revolver er ikke helt super.

Flyter på nostalgien
Publisert
Sist oppdatert

Velvet Revolver: «Libertad»

 • Utgitt av RCA/SonyBMG
 • Sjanger: Rock
 • Karakter: kkkkkk

  Var du ung på 90-tallet, er det slett ikke umulig at du har et par militærstøvler og en tømmerhoggerskjorte stappet innerst i skapet – svært mange av oss gikk på en estetisk smell da grønsjen herjet som verst. Nå kan du få et gjenhør med ungdomstiden.Gamle helter blir som nyeVelvet Revolver er bandet som samler flere av heltene fra den gang. Som en slags rockens pensjonsordning huser gruppa både Guns´N Roses-gutta Slash, Duff McKagan og Matt Sorum, den slangedansende vokalisten Scott Weiland fra Stone Temple Pilots og gitarist Dave Kushner, som vi blant annet husker fra bandet til Dave Navarro. De er alle målbærere av klassisk, rett-i-trynet-rock, men klarer ikke helt å forløse sitt åpenbare potensial. Gjengen reddes inn av høy nostalgifaktor for oss som synes det er fint med en liten musikalsk tidsreise.Hvor er Slash?Platen «Libertad» byr på streit, klassisk rock med grønsjpreg og wahwah-gitarriff. Imidlertid er en av rockens tøffeste gitarister, Slash, altfor lite til stede i lydbildet. Vi vil ha fetere riff, mer eksperimentering, mer klassisk Slash. Dop - dust eller digg?Og tekstene – vel, la oss si det slik: Scott Weiland har/har hatt et dopforbruk noe over gjennomsnittet. Han liker dop, men det har sine mørke sider. Rockelivet kan være hardt. Dette vet vi. Og vi trenger dermed ikke høre om det i så godt som hver eneste sang. Stemmen hans holder imidlertid fortsatt, og grønsjvokalisten passer perfekt til Velvet Revolvers uttrykk.Men altså ...Noen innvendinger til tross – dette er en hårete, tidvis veldig kul rockeplate. Har du en forkjærlighet for menn med bred benstilling og en uvilje mot å bevege seg inn i en ny tid, vil låter som «Let it Roll», «The Last Fight» og «Get Out The Door». Likte du rocken på 90-tallet, liker du garantert «Libertad». Så får vi heller overlate nyskapende rockvirksomhet til noen andre …

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer