Kultur & Underholdning

Foccacia

Publisert
Sist oppdatert
Tekst/foto: Hanne Buxrud(Til 3 stk focaccia)2 kg hvetemel1 kg rugmel1 pose tørrgjær1 ss sukker1 ss salt3 dl god olivenolje1,7 l temperert vannBland alt det tørre først, spe deretter med væsken litt etter litt og elt deigen godt. Brukgod tid på eltingen, 40–45 minutter, slik at deigen blir temperert. Sett den derettertil heving. Elt sammen og del den i tre like deler. Ha olivenolje på tre stekeplater og dekk platene med deig. Bruk gjerne en kjevle. Sett brødet til heving. Prikk fingrene ned i deigen og sprinkler over god olivenolje. Nå står du nærmest fritt til å bruke fantasien til å «krydre»brødet med tilbehør før det settes i ovnen for steking.Tips: Jeg bruker alltid grovt salt på foccacia. Bruk maldonsalt, fleur de sel eller grovt sjøsalt som du kverner over.TOMATFOCACCIA(Holder til én focaccia)3 tomater2 ss rosmarinblader3 ss god olivenoljegodt saltTomater vaskes og skjæres i skiver og legges på deigen. Dryss over rosmarin, olje, saltog pepper. Hvis du vil lage løkfocaccia, gjør du det slik: Skrell løk og kutt dem i skiver. Stek løkskivene godt i stekepanne med timian og laurbærblad og smak til med salt og pepper.Avkjøl løken litt og fordel den på brødet og sprinkle litt med en god olivenolje. Focacciaene stekes i 30–40 minutter på 180°. De siste 10 minuttene økes temperaturen til 220°.FOCACCIA MED STEKT SOPP(Til 4 personer)100 g steinsopp100 g sjampinjong100 g kantareller3 sjalottløkolje og smør til steking2 ss strimlet bladpersilleSoppen renses med børste og en liten kniv. Sjalottløk skrelles og kuttes i små terninger.Stek sopp og løk i olje og smør i en varm stekepanne. Det er viktig å bruke høy temperatur så soppen ikke koker. Smak til med salt, pepper og tilsett persille. Legg soppblandingen påfocacciaen og server.Tips: Soppartene som erbrukt her, kan du lett bytte ut med annen sopp. Eller prøv med stekte grønnsaker som for eksempel bakt paprika.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer