Kultur & Underholdning

Foccacia

Publisert
Sist oppdatert
Tekst/foto: Hanne Buxrud







(Til 3 stk focaccia)
2 kg hvetemel
1 kg rugmel
1 pose tørrgjær
1 ss sukker
1 ss salt
3 dl god olivenolje
1,7 l temperert vann

Bland alt det tørre først, spe deretter med væsken litt etter litt og elt deigen godt. Bruk
god tid på eltingen, 40–45 minutter, slik at deigen blir temperert. Sett den deretter
til heving. Elt sammen og del den i tre like deler. Ha olivenolje på tre stekeplater og dekk platene med deig. Bruk gjerne en kjevle. Sett brødet til heving. Prikk fingrene ned i deigen og sprinkler over god olivenolje. Nå står du nærmest fritt til å bruke fantasien til å «krydre»
brødet med tilbehør før det settes i ovnen for steking.
Tips: Jeg bruker alltid grovt salt på foccacia. Bruk maldonsalt, fleur de sel eller grovt sjøsalt som du kverner over.

TOMATFOCACCIA
(Holder til én focaccia)
3 tomater
2 ss rosmarinblader
3 ss god olivenolje
godt salt

Tomater vaskes og skjæres i skiver og legges på deigen. Dryss over rosmarin, olje, salt
og pepper. Hvis du vil lage løkfocaccia, gjør du det slik: Skrell løk og kutt dem i skiver. Stek løkskivene godt i stekepanne med timian og laurbærblad og smak til med salt og pepper.
Avkjøl løken litt og fordel den på brødet og sprinkle litt med en god olivenolje. Focacciaene stekes i 30–40 minutter på 180°. De siste 10 minuttene økes temperaturen til 220°.

FOCACCIA MED STEKT SOPP
(Til 4 personer)
100 g steinsopp
100 g sjampinjong
100 g kantareller
3 sjalottløk
olje og smør til steking
2 ss strimlet bladpersille

Soppen renses med børste og en liten kniv. Sjalottløk skrelles og kuttes i små terninger.
Stek sopp og løk i olje og smør i en varm stekepanne. Det er viktig å bruke høy temperatur så soppen ikke koker. Smak til med salt, pepper og tilsett persille. Legg soppblandingen på
focacciaen og server.
Tips: Soppartene som erbrukt her, kan du lett bytte ut med annen sopp. Eller prøv med stekte grønnsaker som for eksempel bakt paprika.

Foccacia med stekt sopp
Foccacia med stekt sopp Vis mer
Tomatfoccacia
Tomatfoccacia Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer