Adopsjon:

- Følelsen av å komme til verden, og bare bli gitt bort av den som skal elske deg mer enn noe annet, har gjort meg svært sårbar

Moren til Jorunn forlot henne da hun ble født.

ADOPSJON: – Følelsen av å komme til verden, og bare bli gitt bort av den som skal elske deg mer enn noe annet, har gjort meg svært sårbar, forteller Jorunn. FOTO: Ida Bergersen
ADOPSJON: – Følelsen av å komme til verden, og bare bli gitt bort av den som skal elske deg mer enn noe annet, har gjort meg svært sårbar, forteller Jorunn. FOTO: Ida Bergersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste barn som kommer til verden er høyt ønsket, og allerede fra første stund har de et sterkt bånd til sin mor. Men det er ikke alle mødre som, av ulike grunner, er i stand til å ta vare på barnet sitt. Slik var det for Jorunn Fuglu (56). Hun ble forlatt av moren rett etter fødsel.

– Først var jeg på sykehuset noen dager, og så ble jeg overført til et barnehjem i Oslo. Der var jeg i nesten tre måneder, før jeg kom til adoptivforeldrene mine. Jeg husker ikke når jeg ble fortalt at jeg var adoptert, men jeg har en opplevelse av at jeg alltid har visst det.

Store deler av livet har Jorunn båret på en ensomhet, og følelsen av å ikke høre til noe sted. Et adoptivbarn vokser opp uten røtter, og uten mulighet til å kjenne seg igjen i menneskene man vokser opp med.

– Én ting er at du ikke ligner på noen, men jeg tror også at savnet etter å kunne speile seg i noen, er tilstede hos mange. Det er slike ting andre tar for gitt.

Les også: Silje og Rune valgte å adoptere to barn med spesielle omsorgsbehov

– Jeg kom til verden uten å føle meg trygg

Selv om Jorunn har det fint i dag, og ensomheten har sluppet taket, blir hun fortsatt overrasket over hvor dypt det stikker, når hun åpner opp og forteller om det å være adoptert. Dette første såret, har forårsaket en dyp smerte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer