Reise:

- Følelsen av å være «stuck» et sted passer ikke for meg

Det å si opp jobben og bestille en enveisbillett til et eksotisk land for å reise på heltid, høres for mange skummelt ut. For Ingeborg Lindseth var det drømmen som hun nå lever ut.

REISE: Ingeborg har tidligere reist mye som backpacker, men nå ønsker hun å bo lenger på hvert sted for virkelig å få en følelse av landet og kulturen. FOTO: Ingeborg Lindseth
REISE: Ingeborg har tidligere reist mye som backpacker, men nå ønsker hun å bo lenger på hvert sted for virkelig å få en følelse av landet og kulturen. FOTO: Ingeborg Lindseth Vis mer
Publisert

I november la Oslo-baserte Ingeborg Lindseth (29) ut på tur som heltidsreisende. Hun vet ikke når hun kommer tilbake til Norge neste gang, eller når reisen er over.

– Det er deilig å være helt fri. Den følelsen kjente jeg på første gang jeg var backpacker for ni år siden, da hadde jeg bare en enveisbillett. Følelsen av å ta hver dag som den kommer, den liker jeg veldig godt, forteller hun.

Akkurat nå er den eventyrlystne kvinnen på Sri Lanka. Der skal hun være i minst tre måneder, kanskje lenger. Hvor hun skal når oppholdet er over, vet hun ikke ennå. Hun vet heller ikke om tilværelsen som heltidsreisende kommer til å vare i ett eller ti år.

– Det er viktig at dette skal føles fritt og være så plan­løst som mulig. Poenget med denne reisen er å bo på steder lenge av gangen, for å bli bedre kjent med kulturen og menneskene i landet, ikke reise som en backpacker, det har jeg gjort så mye av før. Etter dette oppholdet kunne jeg gjerne tenke meg å reise til Filippinene, og eventuelt over til Mellom-­Amerika etter hvert.

LES OGSÅ: Kristine (29) flyttet fra Hawaii, for å jobbe på Bjørnøya i Barentshavet

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer