Helsefordeler:

Føler du deg yngre enn du er? Det kan ha mange helsefordeler

- Det kan være veldig bra for både helsen din og for parforholdet at du føler deg ung og har overskudd.

SUNT Å FØLE SEG UNG: - Det er et ganske vanlig fenomen at vi føler oss yngre i hodet enn i kroppen, og jeg tenker at dette er en sunn tilnærming til alder og livet generelt, sier eksperten.
SUNT Å FØLE SEG UNG: - Det er et ganske vanlig fenomen at vi føler oss yngre i hodet enn i kroppen, og jeg tenker at dette er en sunn tilnærming til alder og livet generelt, sier eksperten. Vis mer
Publisert

Er 50 den nye 30, og er 80 den nye 60? De fleste av oss føler oss litt yngre enn vi er.

Det har nok en sammenheng med at vi i 20-årene tenker at folk i 40-årene er «gamle», og at personer i 40-årene tenker at de i 50-årene er «gamle». Mens når vi selv når den alderen, føler vi oss fremdeles veldig unge og spreke.

Det er mange som unngår å gjøre det de egentlig drømmer om fordi de føler seg for gammel, men det gjør jo at de går glipp av mye glede og mange muligheter i livet.

Se for deg at du har en jobb som du mistrives med og at du daglig drømmer om å gjøre noe helt annet, som å ta en ny bachelorgrad eller reise for å jobbe i utlandet noen år. Problemet er bare at du føler deg for gammel til å starte på nytt ... Er ikke det en litt trist begrensning å sette for deg selv?

Det er litt trist å høre utsagn som «Nei, det er jeg for gammel til» når det er snakk om for eksempel jobbskifte, utdanning og opplevelser.

Derfor er det fint å vite at veldig mange av oss føler oss yngre enn vi egentlig er, og at det kan påvirke livet i en veldig positiv retning. Det kan blant annet være en stressbuffer og ha mange gunstige helseeffekter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer