Sandra Lyng

Føler seg invadert av spørsmål om flere barn

Sandra Lyng delte sterkt innlegg - responsen har vært overveldende.

SANDRA LYNG: 35-åringen Sandra Lyng har sønnen Sander med samboeren Lasse Joachim Langerud. Her fra årets 17. mai-feiring. FOTO: Privat
SANDRA LYNG: 35-åringen Sandra Lyng har sønnen Sander med samboeren Lasse Joachim Langerud. Her fra årets 17. mai-feiring. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Artist og ettbarnsmor Sandra Lyng (35) bruker sosiale medier til å promotere musikken sin, men også spre budskap om viktige temaer som skjønnhetspress, ensomhet, fødselsdepresjon og spiseforstyrrelser.

Hun har også fokus på morskapet - og sidene ved det som nødvendigvis ikke er en dans på roser.

I slutten av mai delte hun et innlegg på Instagram, der hun tar opp tematikken ufrivillig barnløshet og det å få spørsmål om man skal ha flere barn eller ei.

En tematikk hun kjenner seg personlig godt igjen i. Tidligere har hun åpnet opp om tematikken overfor KK.

- Hvorfor sårer det deg med slike spørsmål fra folk?

- Spørsmålene sårer meg ikke, men jeg føler det er invaderende. Det er en stor forskjell. Jeg vet at de aller fleste som stiller disse spørsmålene har gode intensjoner og enten bare er nysgjerrig, eller rett og slett bare prøver å small talke.

Mange mener at det er bedre for sønnen Sander at han får et søsken.

- Hvem er personene som hevder at det er bedre at Sander får søsken?

- Det er alle slags folk. Familie, venner, kollegaer, følgere, folk på butikken. Mennesker er stort sett ganske nysgjerrige. Husker også at folk stilte veldig private spørsmål da jeg var gravid: «Var det planlagt?», «Prøvde dere lenge?», «Diskuterte dere abort?». Noen ganger det best å bare snakke om været tenker jeg, har hun uttalt til KK.

Viktig at hun bruker stemmen sin

I kommentarfeltet er det mange av Sandras følgere som forteller at de kjenner seg godt igjen i tematikken, og flere synes det er fint at artisten bruker stemmen sin på å belyse et sårt - og for mange privat - tema.

«Så bra og veldig viktig at du bruker din stemme til å snakke om dette temaet. Det varmer hjertet til en tidligere ufrivillig barnløs», skriver én av følgerne.

STERK STEMME: Artisten Sandra Lyng bruker stemmen sin på å rette fokus på sår tematikk mange kan kjenne seg igjen i. FOTO: Heiko Junge / NTB
STERK STEMME: Artisten Sandra Lyng bruker stemmen sin på å rette fokus på sår tematikk mange kan kjenne seg igjen i. FOTO: Heiko Junge / NTB Vis mer

«Helt enig med deg. Man vet aldri årsak til at noen ikke får/ vil ha barn. Dette er privat og ikke noen andre har noe med!» skriver en annen.

Sandra Lyng er forlovet med Lasse Joachim Langerud, som hun ble kjæreste med i 2016. Sammen har de sønnen Sander (3). Han kom til verden i november 2018.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer