Uzoma Nkeiruka Lovlin Ifejilika:

– Folk stirrer og peker

Nå som hudsykdommen vitiligo har rammet hele kroppen hennes, har Uzoma Nkeiruka Lovlin Ifejilika begynt å synes at det er vakkert.

- Om sommeren kan jeg få rundt med hettegenser for å beskytte meg, selv om jeg bruker solfaktor 50, sier Uzoma. FOTO: Truls Qvale
- Om sommeren kan jeg få rundt med hettegenser for å beskytte meg, selv om jeg bruker solfaktor 50, sier Uzoma. FOTO: Truls Qvale Vis mer
Publisert

Uzoma Nkeiruka Lovlin Ifejilika er en kvinne med mange baller i luften. Hun jobber som modell og som miljøarbeider, og har en 15 år lang basketballkarriere i eliteserien bak seg. I tillegg er hun mor til en gutt på halvannet år, og hun elsker å komme seg ut i naturen for å fiske og telte.

Men det den 31 år gamle modellen også er kjent for, er sitt særegne utseende og hudsykdommen vitiligo (hvite flekker). Da den først begynte å vises i 2017, gjorde Uzoma alt hun kunne for å gjemme det bort, fordi hun følte seg stygg.

– Folk stirrer og peker. Men nå som det har rammet hele kroppen min, har jeg begynt å anerkjenne det – det er jo så vakkert og unikt!

I tillegg til vitiligo har Uzoma stoffskiftesykdommene hypotyreose og Graves sykdom. En av hennes hjertesaker er at det skal snakkes mer om «uvanlige» sykdommer som dette, spesielt når kvinner rammes av dem.

– Får man disse stoffskiftesykdommene som jeg har, kan det blant annet være vanskelig å bli gravid. Man kan også bli nødt til å gå på livslang behandling med Levaxin, fordi det ikke er sikkert at kroppen vil klare å produsere nok hormoner. Det skulle jeg ønske at jeg visste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer