Mobilbruk:

- Folk vet ikke hvor stor distanse mobilen skaper mellom oss

4 tips til hvordan du kan bruke mindre tid på mobilen.

MOBILBRUK: Hvis man åpner telefonen sin over 60 ganger i løpet av en dag er man avhengig. FOTO: NTB Scanpix
MOBILBRUK: Hvis man åpner telefonen sin over 60 ganger i løpet av en dag er man avhengig. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jeg tror de aller fleste vet hva jeg snakker om når jeg sier at mobil og sosiale medier har en tendens til å sluke litt vel mye tid noen ganger.

Det kan nesten føles helt umulig å skulle leve uten mobilen - vi har jo tross alt både kalender, huskelister, vekkerklokke, Facebook og alle våre kontakter der. Men etterhvert som man blir vant med tilgjengeligheten, er det lett å bli avhengig.

Nettavis i sengen på morgenen, Facebook ved frokosten, Instagram og Snapchat på bussen. For ikke å snakke om alle de små digresjonspausene gjennom dagen hvor man «bare» skal scrolle seg gjennom siste nytt i et par minutter - som fort kan bli en halvtime.

Tidstyv

Det er med andre ord ikke særlig rart at mobilen blir beskyldt for å være menneskets største tidstyv.

Thomas Moen, som er digitalekspert og forfatter av boken «Logg Av», sier til KK at man kan kategoriseres som avhengig hvis man tar i telefonen over 60 ganger i løpet av en dag.

- Mobilen vår er designet for at vi skal bruke den mest mulig. Notifikasjoner. Lyder. Lys. Det gjør at vi blir tiltrukket, vi blir vant til å ha den nær oss og vi kjøper en ny når det kommer en bedre modell. Det samme gjelder sosiale medier - alt handler om at vi skal bruke mest mulig tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer