Pia Tjelta:

- Folka mine følger med på lasset

Da Pia Tjelta (40) fødte tvillinger lå hennes femten år gamle datter og holdt rundt henne i fødesengen.

PIA TJELTA: - Utrygghet og frykt er i mange sammenhenger drivkrefter for meg, ikke minst i jobben min, sier Pia Tjelta. FOTO: Julie Pike STYLING: Tone Kroken HÅR OG MAKEUP: Agnes Guldbrandsen
PIA TJELTA: - Utrygghet og frykt er i mange sammenhenger drivkrefter for meg, ikke minst i jobben min, sier Pia Tjelta.
FOTO: Julie Pike STYLING: Tone Kroken HÅR OG MAKEUP: Agnes Guldbrandsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Ikke smink brynene mine for mye. Då blir eg så harry.

I sminkestolen foran oss multitaskes det på høyt nivå. Pia Tjelta (40) sminkes, friseres, spiser lunsj og intervjues samtidig. Mellom slagene sjonglerer hun telefoner fra mamma, som er hjemme og tar seg av hus og barn, ­overfører penger til datteren Sofia og sender stylisten ut etter hårbøyler.

Heldigvis er ikke Pia Tjelta helt uvant med å gjøre mange ting samtidig. Hun er på ingen måter arbeidsløs. For tiden har skuespilleren permisjon fra jobben på Nationaltheatret for å drive med klesdesign på heltid. Pias hyper­feminine kjoler og bluser selges i landets hotteste mote­butikker. Mellom slaga filmer hun inn en tv-serie i Budapest. En kinofilm er ferdig, snart begynner årets innspilling av TVNorge-suksessen «Neste Sommer». Og hjemme venter to år ­gamle tvillinger.

Hun innrømmer at det går en kule varmt iblant, men ­uttrykker takknemlighet. For alt hun får være med på, og for den faste jobben som venter når alle ballene har landet.

– Det er Nationaltheatret som er hjemmet mitt. Det er der jeg skal være til jeg blir gammel, der jeg har garderoben min, kollegene mine og en stor del av hjertet mitt.Det gir trygghet. Samtidig er det utrolig spennende å få reise ut, møte nye folk og et annet profesjonelt miljø, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer