Louise Woodward:

For 22 år siden ble den 19 år gamle au pairen Louise dømt til livstid for drapet på lille Matthew (8 mnd)

Men var det virkelig hun som tok livet av babyen?

LOUISE WOODWARD: Den britiske au pairen Louise Woodward var 19 år da den amerikanske gutten Matthew Eappen døde. Dette bildet er fra rettshøringen i Massachusetts høsten 1997. FOTO: NTB Scanpix
LOUISE WOODWARD: Den britiske au pairen Louise Woodward var 19 år da den amerikanske gutten Matthew Eappen døde. Dette bildet er fra rettshøringen i Massachusetts høsten 1997. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

For 22 år siden, den 9. februar 1997, døde lille Matthew Eappen (8 mnd) som følge av slag mot hodeskallen som førte til hjerneblødning og blodpropp. Da hadde den lille gutten ligget i koma i fem dager. Det var hans 19 år gamle britiske au pair, Louise Woodward, som fikk skylden for det man etter hvert har titulert som et kaldblodig drap.

Men var det virkelig det som skjedde? Ristet den unge barnepiken den lille babyen til døde? Eller kunne det være snakk om en skade som allerede lå latent hos det åtte måneder gamle barnet?

10 uker før dødsfallet hadde den britiske 19-åringen fått jobb hos ekteparet Sunil og Deborah Eappen, som begge var travelt opptatt som leger på fulltid. De trengte derfor noen til å ta hånd om sin yngste sønn.

LES OGSÅ: Casey Anthony beskyldt for å ha drept datteren (2): - Jeg sover godt om natten

Språklige misforståelser under rettssaken

Da ulykken inntraff den 4. februar 1997 ble det antydet at skadene viste tegn til såkalt shaken baby syndrom, at noen har ristet babyen til døde. Dagen etter, den 5. februar, ble Louise Woodward arrestert av politiet, mistenkt for barnemishandling - som senere ble gjort om til barnemishandling med døden til følge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer