Rusmisbruk

For Ingeborg holdt det på å gå veldig galt, altfor tidlig

- Jeg har rusa bort hele ungdomstiden min. Jeg husker jeg svært lite.

RUSMISBRUK: Ingeborg Stensby begynte å ruse seg da hun var 13 år gammel. I dag lever hun et helt annet liv. Foto: Ida Bergersen
RUSMISBRUK: Ingeborg Stensby begynte å ruse seg da hun var 13 år gammel. I dag lever hun et helt annet liv. Foto: Ida Bergersen Vis mer
Publisert

I forkant av intervjuet har Ingeborg Stensby (49) sendt en detaljert veibeskrivelse. Mens jeg sitter i bilen og lurer på om jeg har kommet til riktig sted, ringer Ingeborg for å bekrefte at det stemmer. Hun står på trappen utenfor det hvite, store huset, ikledd treningstøy, og smiler stort.

- Herregud, så hyggelig! Jeg føler meg skikkelig beæret, vettu, sier hun entusiastisk.

Ingeborg, som opprinnelig kommer fra en ressurssterk familie i Bærum, bor nemlig på Toten. Hun viser vei inn, beklager mye hundehår da huskyen hennes røyter så mye om dagen, og setter frem et par tøfler jeg kan bruke. Hunden står med forventningsfulle øyne i gangen og titter nysgjerrig på meg, før han legger seg på plassen sin.

- Ingen kommer på besøk til meg uten å få noe å spise på, sier Ingeborg, og setter frem en eplekake hun nettopp har bakt, sammen med en kaffekopp.

- Det er en sunnere eplekake, så den spiser jeg hver dag, fortsetter hun.

Begynte å eksperimentere

Ingeborg har ikke bare hatt én stor livsendring, men to. Det holdt på å gå veldig galt, altfor tidlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer