Polyamorøs

For Laila ble monogami et kvelertak

- Det er veldig viktig for meg å kunne vise at jeg er glad i en person. Og da ved å være intim.

POLYAMORØS: Å bli tiltrukket av andre, er en naturlig del av livet for Laila. Det har ingenting med kjærligheten til samboeren å gjøre. FOTO: Privat
POLYAMORØS: Å bli tiltrukket av andre, er en naturlig del av livet for Laila. Det har ingenting med kjærligheten til samboeren å gjøre. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Blir du betatt av andre selv om du elsker kjæresten? Kanskje er det den mystiske bartenderen med det ville håret, kanskje er det kollegaen som tar seg ekstra godt ut i dress på julebordet. Kanskje faller du for alle de egenskapene partneren din ikke har. Uansett er tiltrekningen nådeløs. Men hva så? Ikke i dine villeste drømmer kunne du tenke deg å bytte bort din kjære. Gjelder det på død og liv å bekjempe følelsene for å bevare forholdet? Nei, sier de polyamorøse.

En undersøkelse fra analysebyrået YouGov viser at nesten halvparten av Millenniumsgenerasjonen i USA nå foretrekker en ikke-monogam struktur. Også på Netflix kan vi se at monogamiet ikke passer alle. I serien You Me Her spilles det ut en triade, der innvielsen av tredjepart Izzy blir det som faller seg mest naturlig for ekteparet Jack og Emma.

LES OGSÅ: Menn som er i et forhold er mer attraktive for kvinner

I strid med egen natur

Åpne forhold handler ikke nødvendigvis om et behov for flere partnere, forteller danske forfatter og sexolog Sara Skaarup.

- For mange handler det om en motvilje mot å måtte lyve om deres tiltrekning til andre. Noen polyamorøse opplever også å elske flere samtidig, og for dem vil det være naturlig å søke et liv med rom for flere partnere, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer