Tvangstanker

For Malin er dette en umulighet

24-åringen opplever sterkt ubehag hvis hun tråkker på de hvite stripene på gangfeltet eller på kumlokk.

TVANGSTANKER: Dersom Malin skal krysse veien kan hun kun tråkke på de hvite stripene på gangfeltet og hun kan aldri tråkke på kumlokk eller gå under stiger. FOTO: NTB Scanpix
TVANGSTANKER: Dersom Malin skal krysse veien kan hun kun tråkke på de hvite stripene på gangfeltet og hun kan aldri tråkke på kumlokk eller gå under stiger. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Så lenge hun kan huske har Malin Kjernsli Ryen (24) hatt ulike «hang ups».

Når hun hører på musikk må volumet alltid stå på partall og hun kan aldri spise tyggis uten å ha en på hver side i munnen. Dersom hun skal krysse veien kan hun kun tråkke på de hvite stripene på gangfeltet og hun kan aldri tråkke på kumlokk eller gå under stiger.

Fellestrekk ved Malins mange hang ups er at de ofte dreier seg om tall, farger og symmetri.

– Det meste må være i partall eller se likt ut. Hvis jeg for eksempel spiser «M&Ms» må jeg alltid spise to sjokoladekuler av samme størrelse og i samme farge, og når jeg dekker på bordet må alle tallerkener og kopper stå helt likt. Men når jeg kjører bil er oddetallet fem «godkjent». Det betyr at jeg kan ligge i en hastighet på 45 eller 55 km/t, men ikke i 47.

– Jeg har også problemer med fargekombinasjoner som blått og lilla eller rødt og oransje. Jeg kan derfor få helt hetta om jeg ser en person med rød lue og oransje bukse, smiler hun.

Kjenner et sterkt ubehag

Malin er i disse dager gravid med sitt tredje barn og det at hun er så opphengt i partall har gitt henne noen ekstra utfordringer i forbindelse med navnevalg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer