Alvdal-saken:

- For meg finnes ikke mamma lenger

I åtte år levde hun med overgrep og mishandling fra stefar og mor – den såkalte Alvdal-moren. Men Eline reiste seg – igjen og igjen.

ALVDAL-SAKEN: – Jeg fikk troen på et bra liv, jeg kom meg i arbeid, og jeg tør være den jeg er, sier Eline. FOTO: Geir Dokken
ALVDAL-SAKEN: – Jeg fikk troen på et bra liv, jeg kom meg i arbeid, og jeg tør være den jeg er, sier Eline. FOTO: Geir Dokken Vis mer
Publisert

- Når jeg ser tilbake på barndommen min, tenker jeg ofte: Jeg skulle ønske at jeg hadde hatt en mor. Den ene klippen mange har å støtte seg til gjennom livet.

Eline sier det rolig. Nøkternt, men bestemt. Dette har hun tenkte mye på, og hun er forsonet med fortiden. Hun er et av ofrene i en av Norges verste overgrepssaker, hvor hennes egen mor er dømt. Eline vet at de dømte kommer ut en dag, men hun håper at hun aldri møter dem igjen. På gode dager er livet godt. Og de vonde dagene har hun funnet en måte å mestre. Hun vet jo at de går over.

– Jeg er ikke fortiden min. Det er ikke den som skal definere hvem jeg er nå. Jeg tror man kan oppleve vonde og vanskelige ting uten at livet må bli vondt og vanskelig for alltid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer