Gastric Bypass

For tre år siden gjennomgikk Linn Therese Løver en slankeoperasjon

For henne var det et stort nederlag å måtte ty til dette i kampen mot kiloene, men det var samtidig det sparket bak hun trengte for å få et bedre liv.

GASTRISK BYPASS: For tre år siden gjennomgikk Linn Therese Løver en slankeoperasjon.  Foto: Privat
GASTRISK BYPASS: For tre år siden gjennomgikk Linn Therese Løver en slankeoperasjon. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det er mange som ser på gastrisk bypass som en enkel løsning og juks. Da er det viktig å få sagt at for mange – inkludert meg selv – så er det på ingen måte enkelt, men en siste utvei, sier Linn Therese Løver (32).

For tre år siden fikk hun utført en gastrisk bypass – slankeoperasjonen hvor man kobler av store deler av magesekken, slik at man rett og slett ikke skal kunne spise like mye som man har gjort før. På dette tidspunktet veide Løver over 120 kg, og livet hennes helt fra barndommen av hadde vært preget av slankekur på slankekur.

– Hver slankekur endte med smugspising. Jeg tok kanskje av meg 40 kg, men så endte jeg med å legge på meg 50 kg igjen, sier Linn.

Hun forteller at skammen over egen vekt etter hvert ble så stor at hun hadde problemer med å forholde seg til mat i offentlig rom.

– Når man er overvektig, så føler man at man blir sett ned på. At hvis noen ser deg spise en baguette, så tenker de at den bør man ikke spise. Det var så ille at jeg reiste til bensinstasjonen om natta for å kjøpe pålegg, for jeg turte ikke å handle i vanlige matbutikker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer