Nye Venner

- For veldig mange vil venner være avgjørende for om man trives på et nytt sted

Er du ny i byen? Du kommer ikke spesielt langt med å sitte hjemme og vente på å bli oppdaget.

FÅ NY VENNER: Å flytte til et nytt sted betyr helt blanke ark. Men det betyr også at du må bygge et nytt nettverk av venner og bekjente. Foto:  baranq / Shutterstock / NTB scanpix
FÅ NY VENNER: Å flytte til et nytt sted betyr helt blanke ark. Men det betyr også at du må bygge et nytt nettverk av venner og bekjente. Foto: baranq / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å flytte til en ny by kan være svært spennende. Enten du flytter til nærmeste naboby, til andre siden av landet, eller kanskje flytter til en pulserende storby i utlandet, så vil det garantert by på nye muligheter og opplevelser for deg. 

Og forhåpentligvis mange nye venner. For uten venner å dele dine opplevelser og tanker med, så kan jo livet bli ganske ensomt.

LES OGSÅ: - Å være venneløs er ofte en taus lidelse

– Det er klare statistiske sammenhenger mellom å ha gode vennskap og å være tilfreds og lykkelig, men her går nok årsaksretningen begge veier. De som er lykkelige tiltrekker seg også flere venner, sier Anders Barstad, som er sosiolog og forsker ved Statistisk Sentralbyrå, til KK.no. 

Han forsker blant annet på hvordan vi har det her til lands, og har gitt ut boken «Levekår og livskvalitet», som tar for seg nettopp det.

– Å være på et nytt sted gjør sannsynligvis vennskap ekstra viktig, fordi en da ofte har flyttet bort fra familien. For dem som ikke har etablert seg med egen familie, er sannsynligvis venner også særlig viktig, forteller han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer