Forbrukslån

- Forbrukslån en fryktelig dårlig vane

Det er et godt prinsipp å holde seg unna, sier økonomiekspert.

FORBRUKSLÅN: Et forbrukslån kan ofte være oppimot 10 ganger så dyrt som et boliglån, så det er lurt å tenke seg godt om. Foto: Scanpix
FORBRUKSLÅN: Et forbrukslån kan ofte være oppimot 10 ganger så dyrt som et boliglån, så det er lurt å tenke seg godt om. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste av oss har vært gjennom perioder i livet der vi gjerne skulle hatt litt ekstra penger. Kanskje har du lenge drømt om å ta den reisen til Himalayafjellene som du aldri helt har klart å spare til, kanskje skriker leiligheten din etter en liten oppussing, eller kanskje har du fått en stor og uforutsett regning som må betales.

Når det da dumper et brev i postkassen som frister deg med et «raskt og enkelt lån uten krav om sikkerhet», så kan det være lett å la seg forføre. 

Det er dette som kalles et forbrukslån, og det kan virke som en enkel løsning på dine problemer (eller dine drømmer). Men dessverre er det ikke slik at enkle løsninger alltid er de smarteste.

LES OGSÅ: Derfor bør du dra kredittkortet på ferien

Lån uten sikkerhet gir høyere renter

Dag Jørgen Hveem som er høyskolelektor og fagsjef for personlig økonomi ved Handelshøyskolen BI, mener det er et godt prinsipp å holde seg unna, og det er to hovedgrunner til dette. 

– For det første er dette en dyr finansiering. For det andre innebærer forbrukslån en fryktelig dårlig vane. Hvis den dårlige vanen får fotfeste i privatøkonomien, er den vond å endre på. Den blir som en tung fotlenke, og hvor tung avhenger av størrelsen på lånet, sier han til KK.no. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer