Kultur

Forbyr Brokeback?

Jamaica vurderer forbud mot Oscar-favoritt.

Publisert
Sist oppdatert
Kinomyndighetene i Jamaica vurderer å forby den populære Oscar-kandidaten Brokeback Mountain. Etter planen skal filmen settes opp på kino i morgen, men filmtilsynet i landet tar nå filmen opp til vurdering.Brokeback Mountain er basert på en novelle av Annie Proulx, og handler om to sauegjetere som forelsker seg og innleder et årelangt homofilt forhold. På Jamaica er motstanden mot homofili svært utbredt, og kinoeiere frykter derfor reaksjoner dersom de setter opp filmen.

- Det er vanskelig å ignorere Brokeback Mountain, tatt i betraktning filmens åtte Oscar-nominasjoner. Flere av Jamaicas innbyggere venter utålmodig på denne filmen, og vi bestreber oss på alltid å vise alle Oscar-filmene, sier Melanie Graham i kinokjeden Palace Amusement til The Jamaica Observer.

Talsmenn for lokale menigheter i Kingston reagerer kraftig på planene om å vise filmen.

- Vi håper ikke at publikum støtter visningen av denne filmen, som sender helt gale signaler til offentligheten. Dette er et forsøk fra Hollywood på å hevde at verdens mest syndige handling er normalt, sier Allan Russell ved Emmanuel-kirken.

Menigheten oppfordrer til boikott for å forhindre "ytterligere fordervelse av publikums sinn". I dag avgjør myndighetene om Brokeback Mountain skal totalforbys i Jamaica.


LES MER OM OSCAR PÅ KK.NO:
 • kk.no om Brokeback Mountain
 • - Brokeback Mountain redder liv
 • Homofobi i Hollywood
 • kk.no om Walk The Line
 • Reese Witherspoon - smart blondine
 • kk.no om Woody Allens Match Point • Forbyr Brokeback?
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer