Bilulykke

- Fordi jeg hadde tre andre barn som trengte meg, kunne jeg ikke gi opp

Det gikk så fort. I et øyeblikk var alt fint, i det neste krasjet bilen i et tre. Da Astrid ser sønnene i baksetet, ­skjønner hun at de ikke har klart seg.

KUNNE IKKE GI OPP: Astrid var langt nede etter tragedien i 2003, men måtte reise seg. – Slik jeg så det, hadde jeg to valg: Enten å gå i frø, eller bli med videre.    Foto: Marianne Otterdahl-Jensen
KUNNE IKKE GI OPP: Astrid var langt nede etter tragedien i 2003, men måtte reise seg. – Slik jeg så det, hadde jeg to valg: Enten å gå i frø, eller bli med videre. Foto: Marianne Otterdahl-Jensen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ALLERS.NO: – Det vil alltid være et arr der. Jeg tenker på dem hver eneste dag. Tiden leger ikke alle sår, slik man gjerne tror. Veien mellom liv og død er kort, sier Astrid Sylvester (48).

Hun vet hva hun snakker om. For snart 12 år siden mistet fembarnsmoren to av guttene sine: ­Christopher og Robert ble bare 12 og 11 år gamle.

– De var så nære, de to. Jeg vet ikke om en av dem hadde klart å leve videre om de mistet den andre. Det at de døde sammen, er en mager trøst.

LES OGSÅ: - Livet blir hva man gjør det til

En helt vanlig dag

Maura, Nannestad, 24. november 2003. Astrid står opp og går rett i joggebuksa. Stelle seg kan hun gjøre senere. Tvillingene, Elisabeth og Philip Aksel (9), skal ta skole­bussen, mens de tre andre: ­Victoria (13), Robert (11) og Christopher (12) skal bli kjørt. Barna har all verdens tid. Ingenting haster. Christopher spiser frokostblanding, mens Astrid går ut for å skrape bilen. Når barna etter hvert er klare, insisterer ­Victoria på at hun vil sitte foran.

– Vi hadde aldri god tid, men jeg fulgte fartsgrensen, og det var fine vinterveier denne morgenen, minnes Astrid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer