True crime Chris Watts:

Foreldrene til drepte Shan'ann Watts snakker for første gang ut om tapet av datteren og barnebarna

- Hennes viktigste prioritering i livet var å sørge for at døtrene hadde det bra, sier Sandra og Frank Rzucek i nytt TV-intervju.

FAMILIEIDYLLEN SOM BRAST: Tobarnsfaren Christopher Watts har erkjent at han drepte døtrene Bella og Celeste, og kona Shan'ann Watts, i august. I november ble han dømt til livstid uten mulighet til prøveløslatelse. FOTO: NTB Scanpix og skjermdump Facebook
FAMILIEIDYLLEN SOM BRAST: Tobarnsfaren Christopher Watts har erkjent at han drepte døtrene Bella og Celeste, og kona Shan'ann Watts, i august. I november ble han dømt til livstid uten mulighet til prøveløslatelse. FOTO: NTB Scanpix og skjermdump Facebook Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I august i år forsvant 34 år gamle Shan'ann Watts og døtrene Bella (4) og Celeste (3) sporløst fra familiehjemmet i Frederick i Colorado, USA. Da hun ikke dukket opp til en avtalt legetime ble det slått alarm - og ektemannen Christopher Watts (33) var blant de første som tok til mediene for å etterlyse kona og døtrene.

På riksdekkende TV bønnfalte han familien om å komme hjem igjen. I ettertid kan man si at han er krokodilletårenes ansikt utad. For bare to dager etter forsvinningen fant politiet levningene etter en voksenperson og to barn på eiendommen til olje- og gass-selskapet Anadarko Petroleum. Da hadde politiet allerede rettet mistanken mot Chris og arrestert ham.

Anadarko Petroleum var bedriften Chris hadde jobbet for, men blitt sparket fra samme dag som han ble arrestert. Politiet konkluderte raskt med at det var Shan'ann og døtrene Celeste og Belle som var blitt funnet.

BLE FRARØVET LIVET: Tobarnsmoren Shan'ann Watts og hennes to døtre Bella og Celeste ble drept i august 2018. Drapsmannen var deres egen far og ektemann. FOTO: NTB Scanpix
BLE FRARØVET LIVET: Tobarnsmoren Shan'ann Watts og hennes to døtre Bella og Celeste ble drept i august 2018. Drapsmannen var deres egen far og ektemann. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Chris Watts dømt til livstid for drapet på kona og døtrene - nå snakker elskerinnen ut

Var gravid i uke 15 da hun ble drept

Chris Watts innrømmet at han hadde drept kona, men påsto at dette var fordi han hadde oppdaget at hun hadde kvalt begge døtrene. Han hevdet at grunnen til dette var fordi hun ville straffe ham, ettersom hun hadde funnet ut at han hadde innledet et forhold til en kollega.

Men denne teorien skulle slå brister, og til slutt måtte tobarnsfaren Christopher Watts erkjenne at han hadde drept sin gravide kone, som var 15 uker på vei med parets ufødte sønn,og de to døtrene. Den 19. november 2018 fikk han fem ganger livstid, uten mulighet til prøveløslatelse, for de tre drapene. Han ble også dømt til 48 år i fengsel for drapet på sin ufødte sønn, samt tre ganger 12 år for likskjending.

Nå åpner Shan'anns foreldre Sandra og Frank Rzucek, som i august mistet sin gravide datter og to barnebarn, for første gang opp i et TV-intervju. Programmet 20/20 sendes på den amerikanske kanalen ABC fredag 7. desember, og her snakker de blant annet om hvordan det var å miste sine kjæreste.

I SORG: Shan'anns far Frank Rzucek og bror Frankie Rzucek oppløst i tårer under rettssaken mot Christopher Watts i august. FOTO: NTB Scanpix
I SORG: Shan'anns far Frank Rzucek og bror Frankie Rzucek oppløst i tårer under rettssaken mot Christopher Watts i august. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Nettstedet ABC News har allerede nå sluppet et klipp fra TV-serien, og her ser vi de to foreldrene beskrive datteren. De omtaler henne som en person fylt opp av kjærlighet og omtanke for alle i sin omgivelse.

- Hun var morsom og full av liv. Hennes viktigste prioritering i livet var å sørge for at døtrene hadde det bra. Hun gjorde alt for barna sine. Hun var veldig hardtarbeidende og jobbet hardt for å nå målene sine, sier foreldrene.

LES OGSÅ: Søskenflokken ble splittet da far ble dømt for drapet på mor

- Hun var veldig lykkelig

20/20-intervjuer Amy Robach påpeker at Shan'ann var veldig åpen om hverdagen med ektemannen og barna på sosiale medier, og at hun tilsynelatende virket veldig lykkelig. På spørsmål fra Amy om foreldrene Sandra og Frank tror hun var lykkelig svarer de et rungende ja.

- Ja, absolutt. Hun var veldig lykkelig. Hun hadde alltid drømt om å bli mor, og hadde mye kjærlighet å dele med de rundt seg. De tre var helt fantastiske. Jeg kunne ikke bedt Gud om mer, og han velsignet oss med dem. Shan'ann elsket alle, og kjærligheten hun hadde for barna og vennene sine var overveldende, forteller foreldrene til i 20/20-intervjuet.

DØMT TIL LIVSTID: 33 år gamle Chris Watts (i bakgrunnen) kommer aldri til å se utsiden av fengselet som fri mann igjen - etter at han i august i år drepte sin gravid kone og døtrene Bella og Celeste. Dette bildet er tatt under rettssaken mot mannen, som ble avsluttet 19. november 2018. Her forklarer avdødes mor Sandra Rzucek seg i retten. FOTO: NTB Scanpix
DØMT TIL LIVSTID: 33 år gamle Chris Watts (i bakgrunnen) kommer aldri til å se utsiden av fengselet som fri mann igjen - etter at han i august i år drepte sin gravid kone og døtrene Bella og Celeste. Dette bildet er tatt under rettssaken mot mannen, som ble avsluttet 19. november 2018. Her forklarer avdødes mor Sandra Rzucek seg i retten. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

I midten av november ble det kjent at foreldrene Sandra og Frank Rzucek ikke ønsket at drapsmannen - svigersønnen - skulle få dødsstraff, men heller livstid i fengsel. Dette var også noe av bakgrunnen for at Christopher Watts på forhånd erkjente seg skyldig i drapene, slik at han fikk inngått en avtale, en såkalt plea deal, med aktoratet.

Dette ble også resultatet da dommen altså falt 19. november. Da dommen falt uttalte statsadvokat Michael Rourke, ifølge E!Online, følgende til pressen:

- Fire liv gikk tapt 13. august som følge av den tiltaltes handlinger, basert på et resonnement vi aldri fullstendig kan forstå eller vite. Men til syvende og sist har familien Rzucek vist at de er mye mer barmhjertige overfor ham, enn det han noen gang var overfor sin kone, sine to døtre og sin ufødte sønn.

LES OGSÅ: Veronika Løvås til KK: - Jeg var forberedt på at pappa skulle ta sitt eget liv, men ikke at han skulle ta med seg mamma også

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer