Chloe død på cruiseskip:

Foreldrene til ettåringen som falt ut av «det norske» cruise-skipet åpner opp om tragedien for første gang

Skylder på elendige sikkerhetstiltak.

TRAGISK ULYKKE: - Vi kommer aldri til å glemme Chloe. Hun betydde så mye for så mange, og var lyset i vår liv, sier mamma Kimberly Wiegand i et intervju med TODAY. I begynnelsen av juni mistet hun og ektemannen sin 18 måneder gamle datter Chloe Wiegand. FOTO: NTB Scanpix
TRAGISK ULYKKE: - Vi kommer aldri til å glemme Chloe. Hun betydde så mye for så mange, og var lyset i vår liv, sier mamma Kimberly Wiegand i et intervju med TODAY. I begynnelsen av juni mistet hun og ektemannen sin 18 måneder gamle datter Chloe Wiegand. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I begynnelsen av juli var det amerikanske ekteparet Alan og Kimberly Wiegand med resten av familien på cruise-skipet «Freedom of the Seas» - som er verdens tredje største cruiseskip.

Skipet eies av amerikanske Royal Caribbean International, som ble etablert i 1968 av de norske skipsrederiene Anders Wilhelmsen & Company, I.M. Skaugen & Company og Gotaas Larsen. Skipet er ifølge E24 bygget av Kjell Inge Røkke-eide Aker Yards.

Med seg på turen hadde Wiegand-paret med seg sine tre barn, samt sine egne foreldre. Da bestefaren Salvatore Anello skulle passe på barnebarnet Chloe (18 måneder) søndag 7. juli, klarte den lille jenta å falle ut av et åpent vindu fra 11. etasje.

Skipet lå i land i Puerto Rico da ulykken fant sted, og jenta døde momentant av skadene hun pådro seg etter fallet. I et videointervju med Today åpner ekteparet Alan og Kimberly Wiegand for første gang opp om den tragiske hendelsen.

- De første 30 sekundene etter at jeg har våknet opp, så har jeg glemt alt om hva som har skjedd. Så kommer plutselig alt tilbake igjen, og jeg gjenopplever marerittet, sa Kimberly gråtkvalt under intervjuet.

ÅSTEDET: Det var gjennom dette vinduet at den lille ettåringen Chloe Wiegand som falt ut av vinduet på cruise-skipet Freedom of the Seas i begynnelsen av juli. Det var bestefaren Salvatore Anello som passet på ettåringen da ulykken skjedde. FOTO: NTB Scanpix
ÅSTEDET: Det var gjennom dette vinduet at den lille ettåringen Chloe Wiegand som falt ut av vinduet på cruise-skipet Freedom of the Seas i begynnelsen av juli. Det var bestefaren Salvatore Anello som passet på ettåringen da ulykken skjedde. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Bestefaren klarte ikke å slutte å gråte

Foreldrene sier at de sitter igjen med mange spørsmål som trenger svar etter ulykken, og et av dem er hvordan det i det hele tatt er mulig at det er et åpent vindu i et lekeområde elleve etasjer over bakken.

Bestefar Salvatore plasserte barnebarnet ved vinduene, slik han har gjort utallige ganger tidligere på hockeykamper, i den tro at vinduene var igjen.

- Han var helt hysterisk, og klarte ikke å slutte å gråte. Han har aldri, aldri noen gang satt våre barns liv i fare, forklarer Kimberly.

Til en tydelig beveget programleder Savannah Guthrie, forteller Kimberly om at da hun fikk beskjed om at datteren var død tok det lang tid før det gikk opp for henne hva som hadde skjedd. Personalet fra Royal Caribbean prøvde å stoppe henne fra å gå bort til vinduet, der bestefaren sto gråtkvalt og banket desperat på vinduet.

- Jeg bønnfalte dem om å ta meg med til babyen min. Jeg la ikke en gang merke til at det var et åpent vindu. Jeg løp bort dit, og så over kanten. Og det var ikke vann der nede, det var betong... Å miste barnet vårt på den måten er helt ufattelig, sa Kimberly med tårer i øynene.

Ifølge den amerikanske TV-stasjonen WSBT22 er Alan Wiegand politimann i South Bend Police Department, mens Kimberly Wiegand tidligere jobbet som statsadvokat i St. Joseph County i Indiana.

Går rettens vei for å unngå lignende hendelser i fremtiden

De legger nå skylden på Royal Caribbean International for manglende sikkerhetstiltak. De håper at de gjør det som skal til for at slike ting ikke skjer i fremtiden.

I en uttalelse til Today svarer Royal Caribbean International følgende:

«Vi er dypt berørt av denne hendelsen og våre hjerter er med familien. Vi har samarbeidet med myndighetene i San Juan, og det er de som besvarer videre henvendelser».

Familien Wiegands advokat, Michael Winkleman, opplyser til kanalen at familien kommer til å gå rettens vei, slik at dette ikke skjer igjen, og at de nå jobber med å få tak i overvåkningsvideo som viser hendelsen.

- Det er ingen tvil om at dette var en ulykke. Men spørsmålet her er, var det sikkerhetstiltak som kunne ha vært på plass, og som burde ha vært på plass? For hvis de hadde vært på plass, så hadde ikke denne tragedien skjedd.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer