Netthets

«Forestill deg som slank, wow du hadde blitt ti ganger finere»

– Jeg merker jo at jeg blir påvirket fordi en god dag kan fort bli en dårlig dag om jeg får mange stygge kommentarer, sier Sonja Iren.

NETTHETS: Sonja Iren Johnsen er etterhvert blitt vant til netthets. Hun mener det er verre enn noensinne. FOTO: Instagram @sonja.iren.
NETTHETS: Sonja Iren Johnsen er etterhvert blitt vant til netthets. Hun mener det er verre enn noensinne. FOTO: Instagram @sonja.iren. Vis mer
Publisert

Det jobbes iherdig for å motvirke kroppspress, særlig blant barn og unge. Så hvorfor oppleves det da som verre enn noensinne på sosiale medier?

Det skriver en i kommentarfeltet til Sonja Iren Johnsens bilde på Instagram. Og det er ikke første gang. For modellen og influenseren er blitt vant med netthets.

«Samme tanken hadde jeg om meg selv i mange mange år. Heldigvis har jeg lært at jeg er ganske hot allerede og folk som deg er skikkelig usikker og har et kjedelig liv som orker å bruke tid på å rakke ned på andre. For nei, dette er ikke et kompliment», svarer hun i en egen post.

Å «oute» nettrollene på denne måten er noe hun har gjort mange ganger allerede.

– De verste reaksjonene jeg får er fra unge gutter. Noen kommentarer er faktisk sikkelig fæle, forteller hun til KK.

– Jeg synes det er trist å se hvor mye fordommer det er der ute, og kommentarer som dette er i hvert fall like farlig som overvekt, om ikke farligere.

Hun mener netthetsen er blitt verre.

– Jeg har aldri oppleve så mye netthets som etter at jeg lastet ned Tiktok, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer