Namra

Forfatter og journalist Namra Saleem sa opp jobben i NRK for å lære unge å bruke stemmen sin

Hun brenner for at alle skal kunne leve som de vil, uavhengig av bakgrunn, religion, legning og kjønn. - Det jeg vil er at unge flest skal kunne gi faen.

NAMRA SALEEM: - Når folk med samme bakgrunn som meg nå sier at de kan kjenne seg igjen i det jeg skriver om, så er jeg glad for det.
NAMRA SALEEM: - Når folk med samme bakgrunn som meg nå sier at de kan kjenne seg igjen i det jeg skriver om, så er jeg glad for det. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De er unge. Og de er lovende. KK.no snakker med kvinner vi har trua på, og hvordan de kom seg dit de er nå. Forfatter, journalist og debattant Namra Saleem (31) er en av dem. (Psst: Fikk du meg deg intervjuet med Emma Clare om «Innafor»-debatten?)

– Jeg husker godt den følelsen av å bli misforstått, og å ikke bli tatt på alvor, forteller Namra til KK.no.

– Derfor ville jeg nå gi tilbake til de som er yngre enn meg – jeg vil bidra til at de finner empowerment i det å uttrykke seg selv og bruke sin egen stemme.

De siste sju årene har Namra hatt fast jobb i NRK, en jobb som henger høyt for mange journalister i en presset mediebransje. Men i fjor høst sa hun opp jobben for å begynne å arbeide ved Antirasistisk senters ungdomsavdeling Agenda X.

– Jeg var jo usikker, for det er ikke så lett å få seg fast jobb i NRK, men så tenkte jeg faen heller, jeg er ung, og jeg må prøve ut andre jobber. Og jeg vil gjøre noe hvor jeg har direkte betydning for folks liv, forteller Namra.

– Jeg kan fortsatt ha øyeblikk hvor jeg lurer på om det er dette jeg skal drive med, men hver gang jeg har en dyp samtale med en av ungdommene, hvor de forteller meg om noe de har opplevd, så tenker jeg bare yes, jeg er på rett plass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer