Seksuell trakassering

Forsøkte å selge topp på FINN - endte i seksuell trakassering

- Slike meldinger kan føre til at mange kvinner blir veldig usikre på egen kropp og seksualitet, sier sexolog Tone Haldorsen til KK.

SEKSUELL TRAKASSERING: Mange kvinner opplever å få slibrige kommentarer på sosiale medier og andre nettbaserte kommunikasjonsplattformer. ILLUSTRASJONSFOTO: NTB scanpix
SEKSUELL TRAKASSERING: Mange kvinner opplever å få slibrige kommentarer på sosiale medier og andre nettbaserte kommunikasjonsplattformer. ILLUSTRASJONSFOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Jeg satt på Finn.no og leita etter noen greier til bilen, så kommer det plutselig opp forslag om en eller annen turkis topp ... så trykker jeg og det bildet ... det var så fint at jeg ble hard meg en gang. Sorry, jeg måtte bare få det ut. Er ikke psyko eller noe», slik lyder en melding fra en ukjent mann til en ukjent kvinne, i innboksen til kvinnen på FINN-kontoen hennes.

Korrespondansen er publisert på Instagram-kontoen Ufinnsta - som ifølge TV 2 tidligere har uttalt at de med kontoen ønsker «å bevisstgjøre brukere på å dokumentere det sosiale spillet som foregår under radaren» på den nettbaserte markedsplassen.

Dialogen mellom kvinnen og mannen utvikler seg, og det er i all hovedsak mannen som tar styringen. Han forteller videre at han håper at hun får solgt toppen snart, slik at han «slipper å sprute for tredje gang». Det er tydelig i dialogen at kvinnen finner det ubehagelig å få disse meldingene fra FINN-brukeren.

«Ikke gjør meg til en del av leken din. Jeg gir blanke i hva folk gjør med ting som ligger ute på internett eller i sin egen fantasti. Men når du leter opp folk (å søke opp noen på Facebook eller Instagram er å lete opp, selv om det er enkelt) og gjør dem til en ufrivillig del av fantasiene dine, samme hva de er, så går du over grensen til de aller fleste. Mange vil oppleve det som et overgrep. Top tip: tidenes dårligste sjekketriks», skriver kvinnen tilbake.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer