Partnervold:

Først kom sjalusien. Så tok kjæresten til Karoline fullstendig kontroll

- Hverdagen bestod av å unngå volden, forteller Karoline Bratlien (28).

TØFT: Karoline ønsker å vise at man kan komme seg ut av et voldelig forhold, selv om det kan kjennes totalt umulig. FOTO: Privat
TØFT: Karoline ønsker å vise at man kan komme seg ut av et voldelig forhold, selv om det kan kjennes totalt umulig. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

«Plutselig kommer et slag, rett i ribbeina mine. (…) Han fillerister meg som en dukke. Han river meg i håret. Han spytter på meg, reiser seg opp og går. Han går og lar meg ligge igjen, som søppel.»

Karoline Bratliens (28) podcast Min historie inneholder ekte beskrivelser av en vond historie om vold i nære relasjoner. Om en mann. Om å klamre seg til håpet. Om å miste seg selv. Om å gå. Og om å bli værende. Om å komme tilbake, igjen og igjen.

Og om å vente, frykte og overleve.

Med podcasten ønsker Karoline å rette søkelyset mot vold i nære relasjoner, og mot barn som lever under slike forhold. Hun vil vise at det finnes en vei ut.

Og selv om hun selv flere ganger prøvde å avslutte forholdet hun var i, gikk hun tilbake til ham gang etter gang. Før dømte hun mennesker som ble i slike forhold.

- Det er jo enkelt å tenke at om vi møter en fare, vil vi trekke oss unna. Men vi forstår ikke ting vi ikke har kunnskap om.

Nå forstår hun, så altfor godt.

Begynnelsen

- Jeg tenkte at jeg kunne hjelpe ham, om du forstår, hjelpe ham ut av rusen. Og så ble han kanskje avhengig av meg i stedet?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer