Kultur

Forsvarer Krøniken-Søs

Livet var fint. Men så ville Maibritt Saerens (35) fra Krøniken finne seg selv.

Maibritt Saernes forsvarer sin omstridte Søs-karakter. Foto: All Over Press
Maibritt Saernes forsvarer sin omstridte Søs-karakter. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Maibritt Saerens ble superstjerne da hun spilte Søs i Krøniken . Nå spiller hun Holberg i Århus og har funnet seg selv.
- Jeg hadde det jo egentlig veldig bra før, i min litt ubevisste tilværelse. Jeg visste ikke om noe annet. Men så begynte jeg å søke etter den mer ekte Maibritt. Det krever mye, men det er skidinteressant! sier Maibritt til KK.

Nå er Maibritt i gang med prøvene på Ludvig Holberg-stykket Melampe, der hun spiller en av hovedrollene. Fra å være en ganske ukjent skuespiller som levde i en liten trillekoffert og reiste rundt på turné til mindre teatre, ble hun plutselig berømt i rollen som Søs i Krøniken. Tre millioner dansker fulgte Maibritt på tv hver uke.
- Kjendisstatusen orker jeg ikke å forholde meg til. Den er bare forstyrrende, sier Maibritt.

Hun ville ikke egentlig ha rollen som Søs.
- Det var slett ikke Søs jeg ville spille. Ikke i begynnelsen. Det er jo Ida alle liker. Hun er yndlingen i Danmark i alle fall.

Nå er Maibritt glad det er Søs som ble hennes karakter. Maibritt fyller rollen som den glamorøse, utadvendte, frekke og livsbejaende overklassejenta Søs på en måte som har fått kritikerne til å se hennes vei.

- Jeg tenkte at Søs bare var en sex-tøs. Det gidder jeg ikke, tenkte jeg. Det blir for lett. Men så viste det seg ganske kjapt at det var mer kjøtt på denne figuren. Hun er en kvinne som har livet forutbestemt. Hun skal bli godt gift, hun skal holde sitt hjem og se godt ut. Og det er det. Det forventes intet annet av henne. Men hun har ambisjoner. Hun er forut for sin tid. Hun har behov for å manifestere seg, og det er derfor hun blir kalt narsissisten i Krøniken.

- Hva er spesielt med Søs?

- Hun har enormt mye kraft i seksualiteten sin, som hun bruker rått. Helt fra hun var en liten pike har hun brukt den seksualiteten. Det gjør mange små piker, fra de er tre-fire år gamle. De lærer at de kan flørte sin vilje gjennom. Problemet med Søs er bare at hun oppnår noe kun på grunn av sin seksualitet. Men hun har så mye mer. Hun kunne bli en god skuespiller eller forretningskvinne. Hun har jo denne kynismen. Den har hun fått fordi hun er oppvokst i det kalde, kalde hjemmet. Samtidig har hun den indre lille piken i seg som lengter etter ekte kontakt. Først når Palle kommer inn i livet hennes, får hun mulighet til den kontakten. Men Palle resignerer for mye. Han er simpelthen så søt, så deilig. Men han matcher ikke hennes styrke.

- Liker du Søs?

- Jeg bruker enormt mye tid på å forsvare henne. Fordi jeg ser hvor hun kommer fra, hvilken familie hun er vokst opp i. Hun kommer fra et nesten kjærlighetsløst hjem der hun ikke blir sett.

- Er dere like?

- Ikke spesielt. Ofte når jeg snakker med ukjente sier de på slutten av samtalen: «Du er ikke lik Søs i det hele tatt. Du er jo hyggelig!» Men jeg har brukt mine opplevelser og mitt liv på å forme Søs. Vi er like spontane og like temperamentsfulle, avslutter Maibritt Saerens.

Maibritt Saernes forsvarer sin omstridte Søs-karakter. Foto: All Over Press
Maibritt Saernes forsvarer sin omstridte Søs-karakter. Foto: All Over Press Vis mer
Krøniken følges av millioner av begeistrede skandinaver hver uke.
Krøniken følges av millioner av begeistrede skandinaver hver uke. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer