Polyamori

Forteller ingen hvem som er far til barna

Nylig fikk Nicole, Christian og Fabian sitt andre barn. Nok en gang renner kommentarene inn, og mange lurer på om fedrene har «ett barn hver» - rent biologisk.

FAMILIEFORØKELSE: Nicole, Fabian og Christian har blitt foreldre for andre gang. Også denne gangen, holder de skjult hvem som er den biologiske faren. Foto: Privat/Instagram
FAMILIEFORØKELSE: Nicole, Fabian og Christian har blitt foreldre for andre gang. Også denne gangen, holder de skjult hvem som er den biologiske faren. Foto: Privat/Instagram Vis mer
Publisert

KK har tidligere snakket med Nicole, Christian og Fabian, som er i et polyamorøst forhold. I starten av 2020 ble de foreldre til en liten gutt, men de har ikke ønsket å fortelle noen om hvem den biologiske faren er.

- Hvem som er den biologiske faren betyr ingenting for oss, men vi ønsket å vite det i tilfelle sønnen vår spør oss en dag. Både Christian og Fabian er like mye pappa for sønnen vår, og alle tre elsker ham mer enn noe annet i verden, uttalte Nicole til KK den gangen.

Nylig ble trioen foreldre på nytt. Også under denne graviditeten dukket spørsmål om hvem som er den biologiske faren opp. Mange lurer på om Christian og Fabian har «ett barn hver» - rent biologisk.

- I kommentarfeltet på Instagram leser vi kommentarer som «hun vet sikkert ikke hvem som er faren, fordi det er flere menn». Faktisk bryr jeg meg ikke. Vi vet, og vi er fornøyde med det, skriver Nicole på Instagram.

Ble foreldre igjen

Deres andre barn kom til verden for noen uker siden, og i en Instagram-post kunne de fortelle at det nye familiemedlemmet har snudd verden deres på hodet, og at de ikke klarer å uttrykke hvor mye kjærlighet de føler.

- Da vi så sønnen vår, klarte vi ikke å holde tilbake. Vi begynte å gråte begge to, mens vi klemte hverandre. Vi er stolte fedre, og vi nyter hvert sekund med sønnene våre. Vi er så takknemlige for barna våre, og for hverandre, skriver Christian og Fabian i et Instagram-innlegg.

De tre foreldrene beskriver seg selv som veldig heldige, som alltid har et par ekstra hender.

PRAKTISK: Nicole, Christian og Fabian har alltid en ekstra voksenperson som kan avlaste ved behov. Foto: @foto.jenja/Instagram
PRAKTISK: Nicole, Christian og Fabian har alltid en ekstra voksenperson som kan avlaste ved behov. Foto: @foto.jenja/Instagram Vis mer

Biromantisk forhold

Det er mange som stiller spørsmål om Christian og Fabians relasjon til hverandre – om de også har en seksuell relasjon, slik de har til Nicole.

I en video beskriver Christian og Fabian hverandre som biromantiske – at de har en romantisk tiltrekning til to eller flere kjønn. De har altså romantiske følelser for hverandre, uten å være biseksuelle.

- Jeg får sommerfugler i magen når jeg er rundt Fabian. Hans lykke, er min lykke, sier Christian.

- Jeg liker å være nær Christian, og når Nicole ikke er her, liker jeg å sove i sengen med han. Vi ønsker å bli gamle sammen, sier Fabian.

Undertrykte sine egne følelser

Fabian forteller at det tok tid for han å komme dit han er i dag. I starten av forholdet, innrømmer han at han kunne føle seg alene, selv om han var med Nicole og Christian. Av og til kjente han på sjalusi. Men han undertrykte følelsene, fordi han trodde at han ikke hadde «lov» til å føle på det, da de var gift.

- Min giftige maskulinitet var for stolt til at jeg kunne kjenne på disse følelsene. Hvordan kunne en ekte mann dele en dame, og i tillegg falle for en mann? Jeg hadde et veldig usunt forhold til mine egne følelser, forteller han.

Fabian var nødt til å ta et oppgjør med alt samfunnet hadde lært ham.

- Jeg er glad for at jeg fikk mulighet til å lære så mye av å observere forholdet og kommunikasjonen mellom Nicole og Christian. Det var på den måten muren jeg hadde bygget opp, begynte å slå sprekker.

Ønsker å normalisere

Trioen er aktive på sosiale medier for å skape mer aksept for polyamori, og spesielt polyamorøse familier. Det er nå over to år siden de startet deres felles Instagram-konto, hvor de per dags dato har over 27.000 følgere.

- Vi opprettet kontoen fordi vi var redde for at folk ikke ville akseptere oss som en familie med én mor og to fedre. Vi ønsker å vise at vi bare er en normal familie.

Trioen får fortsatt mange hatefulle kommentarer og meldinger, men de gir ikke opp av den grunn.

- Vi mottar altfor mange meldinger fra polyamorøse som ikke tør å være åpne om sin livssituasjon eller være offentlige. Vårt budskap er at alle former for kjærlighet skal aksepteres, og at ingen skal isolere seg eller leve i frykt.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer