Historien om A-ha

Forteller om skjebnemøte i dokumentar

I 1969 omkom Magne Furuholmens far i en flyulykke. Morten Harket var vitne til ulykken.

VERDENSTJERNER: A-ha med Magne Furuholmen, Morten Harket og Paul Waaktaar-Savoy slo gjennom i 1985. Her er de fotografert i 1986. Foto: REX NTB
VERDENSTJERNER: A-ha med Magne Furuholmen, Morten Harket og Paul Waaktaar-Savoy slo gjennom i 1985. Her er de fotografert i 1986. Foto: REX NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

A-ha med Morten Harket, Magne Furuholmen og Paul Waaktaar- Savoy ble de første norske artistene som gikk til topps i USA. Med monsterhiten «Take on me» i 1985, ledsaget av en uforglemmelig musikkvideo, ble det ville tilstander og bandet ble verdenstjerner.

A-ha var og er en av verdens største popgrupper med over 50 millioner solgte plater. Bandet turnerer fortsatt verden rundt.

Bak gjennombruddet lå flere år med utrettelig tro på at de skulle lykkes med musikken. Paul Waaktaar-Savoy og Magne Furuholmen fant sammen i felles musikkinteresse på Manglerud i Oslo da de bare var 11-12 år. Noen år senere ble de imponert over Morten Harkets stemme og ville ha ham med i bandet.

Snakket om familierelasjoner

I dokumentaren «A-ha - historien om tidenes norske popsuksess», regissert av Thomas Robsahm og Aslaug Holm og som kan sees på NRK Nett-TV, forteller Magne Furuholmen og Morten Harket om helt et spesielt førstemøte mellom de to.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer