Kultur

Fortsatt bootylicious

Beyoncé er tilbake - og hun er fortsatt heitest i bransjen.

Fortsatt bootylicious
Publisert
Sist oppdatert

Beyoncé Knowles er en av musikkbransjens aller største navn - hun gjorde superkarriere med R&B-gruppa Destiny's Child, før hun brøt ut og innledet en solokarriere som har gjort henne til en av bransjens mest respekterte kvinner.

Det unge multitalentet har stålkontroll over egen karriere, som ser ut til å gå bare én vei: oppover. I tillegg bedriver hun rumperisting som får Mira Craig til å se ut som kulturminister Trond Giske på premierefest.

4. september fyller Beyoncé 25 år. Hun feirer dagen med å gi ut «den vanskelige andreplata», B-Day. Bak utgivelsen ligger timer, dager og måneder med beinhard kontroll og ensrettet fokus. Beyoncé jobber konstant for å holde seg på den smale sti, fordi det er den stien som leder til toppen.

I et intervju med The Guardian forteller den plateaktuelle artisten at hun føler seg som en annen kvinne enn hun var da hun slapp solodebuten i 2003.

- Jeg har forandret meg. Jeg frykter ikke å møte veggen, slik som sangere som Lauryn Hill og Whitney Houston har gjort, sier Beyoncé.

Selv føler hun at dette skyldes de nære båndene hun har til familien, og at hun selv har blitt fokusert og dermed tåler det ekstreme presset man utsettes for som ung kvinne i musikkbransjen.

Mange har spekulert i hvordan Knowles ville klare seg på egne bein etter at hun brøt fra tidenes mestselgende jentegruppe. Destiny's Child opplevde en eventyrlig suksess med nummer 1-hits i bøtter og spann. Jentene selv ble overrasket over responsen.

- Vi hadde ingen anelse om hvor stor plata The Writing's on the Wall kom til å bli. Plateselskapet minnet oss på om at R&B overhodet ikke solgte i Europa på den tiden, og vi ble vel alle tatt på senga, sier Beyoncé.

Hennes valg av samarbeidspartnere har alltid vært viktig for suksessen. Destiny's Child jobbet med Wyclef Jean og Rodney Jerkins, mens Beyoncé dro med seg rapperkjæresten Jay-Z, Sean Paul og Missy Elliot på sitt første soloutspill. Når R&B-ens førstedame skal gjenerobre tronen med B-Day er Jay-Z selvfølgelig med på laget igjen.

Beyoncé er takknemlig overfor kjæresten, som hun mener har mye av æren for at hun er mer enn en vanlig pop-dame.

- Jay-Z har lært meg masse om hiphop. Jeg elsket å høre på hiphop som barn, men mamma syntes ikke noe om all banningen og satte foten ned. Nå skjønner jeg hiphop, hiphop handler om virkeligheten, mener Beyoncé.

Resultatet av Beyoncés og Jay-Z' privatundervisning i R&B og hiphop kommer i butikkene mandag 4. september - inntil videre kan du se musikkvideoen til singelen Deja Vu her.

Superpar: Beyoncé og kjæresten Jay-Z utgjør et av musikkbransjens mektigste par.
Superpar: Beyoncé og kjæresten Jay-Z utgjør et av musikkbransjens mektigste par. Vis mer
Med jentene: Beyoncé (t.h.) hadde stor suksess med kollegene i Destiny's Child.
Med jentene: Beyoncé (t.h.) hadde stor suksess med kollegene i Destiny's Child. Vis mer
Fyrverkeri: Beyoncé har et forrykende energisk sceneshow.
Fyrverkeri: Beyoncé har et forrykende energisk sceneshow. Vis mer
Multitalent: Beyoncé har også jobbet som skuespiller, blant annet i Austin Powers in Goldmember.
Multitalent: Beyoncé har også jobbet som skuespiller, blant annet i Austin Powers in Goldmember. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer