Besteforeldre og barnevakt:

Fortvilet bestemor: - De tar oss for gitt som barnevakt

Sønnen uttrykker skuffelse over at de aldri er på tilbudssiden og foreslår å passe barnebarnet. - Men det rekker vi jo ikke, når vi blir spurt annenhver helg, sier bestemor.

LIVETS DESSERT: De elsker sitt yngste barnebarn og vil så gjerne tilbringe tid sammen med henne. Bestemoren skulle bare ønske at samværet bar mer preg av besøk, og mindre av pass. Følelsen av å bli tatt for gitt, er det verste. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB
LIVETS DESSERT: De elsker sitt yngste barnebarn og vil så gjerne tilbringe tid sammen med henne. Bestemoren skulle bare ønske at samværet bar mer preg av besøk, og mindre av pass. Følelsen av å bli tatt for gitt, er det verste. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Helt siden barnebarnet var relativt nyfødt, har foreldrene tydd til familiens eldste som barnevakt. Allerede da reagerte bestemor litt, innrømmer hun i dag.

- Jeg syntes det var tidlig å levere fra seg babyen en hel kveld og natt for å gå i selskap, sier hun til Vi.no. Av hensyn til familiefreden ønsker hun å være anonym.

Hun forteller at både hun og mannen gledet seg stort til å bli besteforeldre for tredje gang, og syntes det var ekstra stas å få et barnebarn i samme by. Hun håpet det skulle gi dem mulighet til å være sammen med barnebarnet i hverdagen, og gi en hyppigere og nærere kontakt enn hun har hatt med sine eldre barnebarn som bor på andre siden av landet. Hun ble bare overrasket over formen dette samværet skulle ta.

Forskjell på besøk og pass

Hun og ektemannen er eldre enn hennes egne foreldre var da de ble besteforeldre, men fortsatt relativt unge. Han er i full jobb, og de har mange aktiviteter og engasjement på fritiden både sammen og hver for seg. Barnebarna ga livet en ny dimensjon, og hun husker tilbake til da hun selv fikk barn på åttitallet:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.