Kultur

Fotball, øl og horer

Tyskland legger til rette for prostitusjon under VM.

Fotball, øl og horer
Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Vibeke Knoop Rachline og Caroline Drefvelin

Det er ikke bare arrangøren som står på hodet for fotball-VM, som starter fredag. Med tyske myndigheters velsignelse har bordeller, sexbutikker og massasjeinstitutter gjort seg klare for storinnrykk av kåte fans. I ukens KK får du et innblikk i fotball-VMs mer ukjente side.

Store sportsbegivenheter kombineres ofte med prostitusjon. Det skjer faktisk hver eneste gang. Men siden Tyskland legaliserte prostitusjon i 2002, foregår det nå helt åpenlyst. Politiet lar det passere, og myndighetene liker at det foregår i ordnede, hygieniske forhold. I Köln har myndighetene til og med stilt en tomt til disposisjon for et eget sex-drive-in, med provisoriske brakker satt opp for raske, anonyme nummer.Det er ventet en million fotballfans til Tyskland. Det er også klart at en rekke illegale prostituerte vil være med på festen. Dette har skapt internasjonalt ramaskrik, ikke minst i Frankrike. Sveriges likestillingsombud Claes Borgström ba like godt landslaget om å trekke seg.

Oppropet mot VM-prostitusjon har samlet 70 000 underskrifter i 125 land, og støttes av Frankrikes landslagstrener. FIFA svarer med stillhet, norske fotballprofiler likeså. Her hjemme har det vært stille rundt prostitusjonen under fotball-VM i Tyskland.

– Fotballforbundet vil ikke mene noe om andre lands lovgivning, sier generalsekretær Karin Espeland i Norges Fotballforbund. Hun mener at ulovlig menneskehandel og trafficking er «helt uakseptabelt», men overlater debatten til UEFA – den europeiske fotballorganisasjonen.

Landslagstrener Åge Hareide reagerer på VM-prostitusjonen, tross at Norge ikke deltar i mesterskapet.
– Prostitusjon har eksistert i tusener av år, fotball-VM har ikke eksistert så lenge. Det hører ikke til fotball, that’s it. Det er helt bak mål at de får lov til å bruke fotball-VM til å markedsføre den typen tjenester. Vi konsentrerer oss om fotball, og håper at de som kommer dit er der av samme grunn, sier Hareide.


LES HELE SAKEN I DENNE UKENS KK

Fotball, øl og horer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer