Barnedød

Fotografen fanget foreldrenes siste øyeblikk med sin nyfødte sønn

Lille Edison ble bare 7 dager gammel. Se den gripende videoen.

Publisert
Sist oppdatert

I januar var den australske fotografen James Day hyret inn for å forevige bryllupet mellom Nancy og Charlie McLean - og det var uten tvil en gledens dag for Charlie fra Sydney og hans høygravide kone. Da var hun syv uker unna termin.

Men i slutten av mars fikk fotograf James en uventet forespørsel fra McLean-paret: Dag tre av sitt korte liv hadde deres nyfødte sønn Edison Charles McLean fått diagnosen metabolsk sykdom - der det blir en opphopning av aminosyren glycin som gir hjerneskade. Ifølge legene hadde han bare et par dager igjen å leve, skriver DailyMail.

Det skulle vise seg at de nybakte foreldrene fikk syv dager med sin førstefødte sønn. Paret ønsket at fotograf Day skulle være med på sykehuset for å dokumentere sønnens siste timer. 

KK.no har fått tillatelse av fotograf James Day til å trykke de sterke bildene av familiens siste farvel med lille Edison, og også familien McLean har gitt sitt samtykke via fotografen. Bildene sier mer enn tusen ord. 

NANCY OG CHARLIE MCLEAN: Fotograf James Day har foreviget det sterke øyeblikket da et nybakt foreldrepar tar farvel med sin nyfødte sønn. Edison ble bare syv dager gammel. Foto: © James Day
NANCY OG CHARLIE MCLEAN: Fotograf James Day har foreviget det sterke øyeblikket da et nybakt foreldrepar tar farvel med sin nyfødte sønn. Edison ble bare syv dager gammel. Foto: © James Day Vis mer

- Du må aldri vente med å elske

Foreldrene har opprettet et fond i sønnens navn, som samler inn penger til forskning ved Royal Women's Hospital Midwives Group Practice og A neonatal intensive-care unit (NICU). Gå inn her for å lese mer om fondet.

På fondets nettsider er det publisert et rørende innlegg skrevet av de nybakte foreldrene:

«Det er hardt å finne noe positivt rundt det å miste et barn, men Edison har lært oss en vakker lekse om at vi trenger å dele. Vi må sette pris på hvert øyeblikk vi har med de vi elsker. Elsk dem som om det er det siste øyeblikket du har med dem. Du må aldri vente.»

«Vi fikk bare syv dager med vår lille baby, men det er en enorm trøst å vite at i disse syv dagene kjente han kun til kjærlighet.»

LYKKELIGE: I januar i år giftet det australske paret seg på stranden, og det var fotograf James Day som var hyret inn for å ta bryllupsbildene. 23. mars fikk han et nytt oppdrag av familien McLean - dokumentere deres siste timer med lille Edison. Foto: © James Day
LYKKELIGE: I januar i år giftet det australske paret seg på stranden, og det var fotograf James Day som var hyret inn for å ta bryllupsbildene. 23. mars fikk han et nytt oppdrag av familien McLean - dokumentere deres siste timer med lille Edison. Foto: © James Day Vis mer

«Vi tilbrakte dagene med å le så mye som mulig. Vi hadde lovet hverandre å feire livet hans, ikke kaste bort et sekund av tiden mens vi fremdeles hadde ham sammen med oss. Hver gang noen av oss kjente at sorgen var på vei å ta overhånd minnet vi hverandre på at lille Eddy fremdeles var sammen med oss, og at vi måtte sette pris på tiden vi hadde med ham. Vi måtte se på vår lille engel og kysse hans lille nese mens vi fremdeles kunne, overøse ham med klemmer mens han fremdeles var her med oss.» 

«Vi måtte sette pris på øyeblikket som vi hadde med ham, og ikke være engstelige for fremtiden uten ham. Alt han visste var kjærlighet - og mange, mange kyss.»

- Ordene var for sterke til ikke å bli tatt opp

Facebook-siden sin skriver fotograf James Day om det sterke foto-oppdraget han hadde fått: 

«Vanligvis blir jeg spurt om å dokumentere folks lykkeligste dager, men noen av de viktigste dagene er ikke alltid de lykkeligste.»

Han har også publisert en video som han har delt med Facebook-følgerne sine. I videoen forklarer han om det tøffe oppdraget:

- Jeg dro opp til sykehuset så fort jeg kunne og dokumenterte noen familiemedlemmer som var på besøk. Jeg startet med å ta stillbilder, men forsto fort at jeg måtte filme øyeblikkene som utfoldet seg foran meg - for ordene de sa var bare for sterke til å ikke bli tatt opp. Se den sterke videoen over!

Fotograf James Day har på vegne av seg selv og familien McLean godkjent at KK.no får publisere bildene.

Til info: Denne saker har tidligere vært publisert på KK.no, men er funnet frem igjen til nye lesere. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer