Kultur

Fra hat til rock

Rockens nye supergruppe hadde en trang fødsel.

Foto: Promo
Foto: Promo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Jack White og Brendan Benson hatet hverandre. Så ble de bandkompiser i The Raconteurs. Nå kan du høre singelen "Steady as she goes" på radioen døgnet rundt - i alle fall på P3.

Jack White har i mange år gjort stor suksess med duoen The White Stripes, mens Brendan Benson har nytt stor respekt innenfor singer/songwriter-kateoriens mer rocka del. Når Benson og White slår sine pjalter sammen, er det derfor knyttet store forventninger til plata Broken Boy Soldiers som kommer i midten av mai. Benson og White har sammen med bandbuddy'ene Patrick Keeler og Jack Lawrence, kjent fra bandet The Greenhorns, allerede gjort unna en håndfull konserter til ekstatisk mottakelse.

- Det føles som vi er et high school-band igjen, forteller en opprømt Brendan Benson til The Guardian.
- Det har virkelig vært en fantastisk opplevelse å spille de nye låtene live.

Medlemmene i The Raconteurs har kjent hverandre i flere år, men om stemningen i bandet i disse dager er på topp, har det ikke alltid vært slik.

- Den første gangen jeg møtte Jack, tålte jeg ikke trynet på ham, jeg hatet ham, forteller Brendan flirende. Alt tyder på at forholdene nå er mer harmoniske. Og kanskje er historien om det opprinnelige hatforholdet nok en av Jack Whites jugehistorier - White er notorisk berømt for kontinuerlig å skape forvirring rundt egen person, og har et meget liberalt forhold til sannhet og løgn.

Man skulle kanskje tro at det ville skape problemer at to sterke personligheter braker sammen i det som skal resultere i en fruktbar kreativ prosess. Benson og White forsikrer om at så ikke er tilfelle.

- Jeg har alltid ønsket meg et låtskriverfellesskap, og jeg kan ikke tenke meg en bedre makker enn Brendan. Vi bygget hverandre opp og lærte utrolig mye av hverandre, det var virkelig et ekstremt produktivt samarbeid, sier Jack White.

En av The Raconteurs største utfordringer vil bli å riste av seg stempelet som "Jack Whites nye band". Gutta har allerede fått mye oppmerksomhet på grunn av White, men insisterer på at de ikke er White Stripes 2.

- Vi er ikke bekymret. Publikum viser tydelig at det er bandsammensetningen de er spente på, ikke Jack alene. Når du ser oss på scenen er det åpenbart for alle at vi er et band - ikke én rockestjerne og backingbandet hans, avslutter Brendan Benson.


Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer