Kultur

Fra juss til dop

Sluttet som advokat for å lage film om narkoelefant.

Fra juss til dop
Publisert
Sist oppdatert
Storsatsingen Slipp Jimmy fri ble ikke laget av regissør Christopher Nielsen alene. Bak suksessen står et stort apparat, blant andre Kristin Hellebust, daglig leder i produksjonsselskapet Storm Studio.

Nordens første 3D-animasjonsfilm har tatt åtte år og 100 millioner kroner å lage. Hellebust ble daglig leder i Storm Studio etter at hun i fjor hoppet av en lysende framtid som hardcore businessadvokat til fordel for en tegnefilm om en sliten elefant med ring i øret og dyre dopvaner.

Kristins karriere startet da hun fremdeles var juss-student, og hun ble assistenten til Cato Schiøtz under Orderud-saken. Siden har askerjenta mange ganger blitt trukket fram som ung og lovende forretningsadvokat. Men det var ikke nok. Kristin ville drive med noe hun brant for. Da ble det film, og lederstilling i Storm Studio.

- Jeg vil leve med passion. Og det hadde jeg kanskje ikke som advokat. Som advokat står du hele tiden på utsiden, du er ikke inkludert. Her er du med på hele reisen. Hadde jeg brent for juss, ville jeg fortsatt. Dette handler om å tro på seg selv og være villig til å satse. Det er viktig å hoppe i ting, sier hun.

Overgangen fra advokatmiljøet til et kreativt filmmiljø har bydd på utfordringer. Alle er ikke like glade i å stå opp om morgenen, for eksempel.

- Som advokat var jeg vant til å være sistemann på jobb hvis jeg kom klokka ni. Sånn er det ikke i et kreativt miljø. Jeg har prøvd å si at jeg synes man skal være her klokka ti, men det viktigste er jo at folk føler ansvar og gjør jobben sin. De jobber jo døgnet rundt, da får de heller komme klokka tolv.

- Hvordan går det å komme uerfaren inn i en så annerledes bransje?

- Jeg har hatt en enormt bratt læringskurve; det var tøft å komme inn og være leder uten å forstå produksjonen. Det er så mye teknisk. Men det er bare til å ta tak i det; en leder kan ikke gjøre som strutsen og stikke hodet i sanden. Det gjelder å stille spørsmål. Da får du svar.

Slipp Jimmy fri fikk strålende mottakelse i norsk presse. Synes Kristin Hellebust det er en viktig film?

- For det norske filmmiljøet er det bra med en stor internasjonal lansering. Filmen sier mye om menneskets natur. Christopher Nielsen gir et ansikt til grupper som vanligvis ikke gis rom. Vi harselerer litt med dem også, og noen av dem vil kanskje bli provosert. Christopher er et geni. Han ser ting som ingen andre ser. Jeg skulle likt å være inne i hodet hans for én dag. Jeg tror veldig på Jimmy, avslutter Hellebust.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer