Fjelltur

- Fra vinduet så jeg et redningshelikopter som fløy inn i dalen. Da visste jeg at de skulle hente ham

Camillas mann falt i døden på fjellet: - Selv om grunnen under meg forsvant, visste jeg at barna trengte meg.

DEN STORE KJÆRLIGHETEN: Håvard og Camilla fotografert på hans 50-årsdag. Han ble 50 år og ti måneder gammel. «Takk for at har gitt med tre nydelige unger», skrev Håvard i et dikt til Camilla. Foto: Privat
DEN STORE KJÆRLIGHETEN: Håvard og Camilla fotografert på hans 50-årsdag. Han ble 50 år og ti måneder gammel. «Takk for at har gitt med tre nydelige unger», skrev Håvard i et dikt til Camilla. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Innerst i en arm av Romsdalsfjorden, rundt sju kilometer øst for Åndalsnes i Møre og Romsdal, ligger Isfjorden. Bygda er omkranset av mektige fjell, som Kirketaket, Vengetind, og Romsdalshorn.

Her vokste enebarnet Camilla Rognerud (39) opp. Bortsett fra et lite utenlandsopphold i London som au pair etter videregående, har hun levd ved fjellene. De vakre, men noen ganger farlige fjellene ...

Camilla forteller: – Det var tirsdag 23. juli. Håvard hadde nettopp avsluttet ferien. Etter jobb skulle han til Molde og hoppe i fallskjerm.

Det var godvær. Ungene og jeg hadde planlagt å dra med min venninne og hennes sønn til Tafjord – et av de flotteste fotturområdene som finnes. Første etappe er opp Trollstigen, men av en eller annen grunn hadde jeg ikke lyst til å kjøre opp dit selv. Jeg spurte Håvard, som gjerne ville kjøre. Da vi kom fram, klemte han meg og jentene, og dro videre. Det var siste gang vi så ham.

LES OGSÅ: - Da mamma døde, mistet jeg meg selv

Elsket fjellturer

Håvard Rognerud kom opprinnelig fra nabokommunen Lesja. Han hadde bodd andre steder i landet, før han slo seg ned i Åndalsnes. Han var lensmannsbetjent, og engasjert i idrett og ellers i lokalmiljøet. Alle visste hvem han var.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer