Lammegryte

Fransk lammegryte

Fransk lammegryte
Publisert
Sist oppdatert

Denne franske lammegryten med hvite bønner er en klassiker du garantert vil lage flere ganger.

Tips: Enklest er det å bruke hvite bønner fra boks. De er ferdig kokt og has i gryten like før servering.

(4 porsjoner)

◗    1 kg grytekjøtt av lam i biter – nakke, bog eller bryst
◗    250 g hvite bønner
◗    ½ dl vann
◗    2 løk
◗    250 g sjampinjonger eller annen sopp
◗    2 hvitløkbåter
◗    2 ts salt
◗    1 boks hermetiske tomater
◗    1 ss frisk timian
◗    sukker
◗    salt

1. Legg bønner i bløt natten over og sil av bløtevannet.

2. Fyll på vann, kok opp, skum av og la bønnene trekke ca. 30 minutter.

3. Stek kjøttet i små porsjoner i smør eller olje og legg det i gryte sammen med bønnene. Kok ut pannen mellom hver steking og sil sjyen over i gryten.

4. Rensk løk og stek den raskt i pannen. Del sopp i biter og stek den i litt smør. Grovhakk hvitløk. Bland alt i gryten sammen med hakket hvitløk, laurbærblad og salt.

5. Hell på tomater og litt vann. La gryten trekke til kjøttet er mørt, ca. 40 minutter.

6. Smak til og server gryten med dryss av frisk timian. Brød eller potetmos er godt til.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer