Ingredienser

Fransk oksegryte

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Rohny Kristensen





(Til 4 personer)
800 g høyrygg av okse/annet kokekjøtt
800 g poteter i terninger
75 g røkt flesk i terninger
3 ss olivenolje
500 g løk
5 fedd hvitløk
1 flaske rødvin
1 krydderbukett av laurbærblad, purretopp, persille og timian
hele pepperkorn
det gule fra skallet på en appelsin
100 g steinfrie oliven
salt og pepper

Skjær kjøttet i grove terninger, rens løken og skjær dem i tynne båter. Hakk hvitløken grovt. Brun først flesket, så kjøttet og til sist løk og hvitløk i oljen i en tung gryte eeller lignende. Stek i flere omganger. Legg alt sammen tilbake i gryten sammen med potetene. Tilsett vin og krydderbukett og la retten surre til kjøttet er mørt. Rør jevnlig. Regn med to små timer. Smak til med salt og pepper. Tilsett oliven og varm gryten godt gjennom før servering. Server gjerne med pariserloff.

Fransk oksegryte
Fransk oksegryte Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer