Blodpropp

Frederik var bare 8 år da han fikk blodpropp i hjernen

Mamma Karina Rohrberg Jessen (48) slet lenge med skyldfølelse fordi hun ikke skjønte hva som feilet sønnen kvelden han fikk et illebefinnende.

TETT FORHOLD: Karina har aldri veket fra Frederiks side etter at ulykken rammet for fem år siden. Fem dager i uken trener de for å utvikle førligheten hans.
 Foto: Jacob Ljørring
TETT FORHOLD: Karina har aldri veket fra Frederiks side etter at ulykken rammet for fem år siden. Fem dager i uken trener de for å utvikle førligheten hans. Foto: Jacob Ljørring Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ALLERS.NO: En kveld i januar 2010: Frederik ble lagt i sengen, helt utmattet etter å ha sett heltene sine på Amager Jets spille kamp – hans første ordentlige ishockeykamp.

«Ikke gå fra meg, mamma», mumlet han.

«Jeg skal bare legge Clara, så kommer jeg tilbake», svarte moren hans. Det gjorde hun også, men da sov Frederik, som så ofte før.

Likevel har aldri Karina Rohrberg Jessen (48) aldri angret så mye på et svar som det hun ga sønnen sin den kvelden.

Men hvem går rundt og frykter at ens trøtte, men ellers fullstendig friske 8 år gamle sønn skal rammes av en blodpropp i hjernen? Og det ville heller ikke kunne endret noe ved Frederiks tilstand hvis Karina hadde blitt hos ham den kvelden, men det fant hun først ut etter at skyldfølelsen hadde herjet i henne i månedsvis.

I løpet av natten kom Frederik inn på foreldrenes soverom, mens han panisk slo seg på halsen. Han kastet voldsomt opp, men falt så til ro igjen hos mor og far. Karina og Michael tørket opp, skiftet sengetøy og avtalte hvem som skulle være hjemme med ham dagen etter. 

LES OGSÅ: Grethe var bare 22 da hun fikk hjerneslag

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer