Hjernesvulst

- Fremdeles unngår jeg å se meg i speilet

Austėja (31) har overlevd to hjerneoperasjoner, og halve ansiktet er lammet. Nå vil hun ikke skjule lammelsene lenger.

HJERNESVULST: Austėja Kainauskaitė flyttet til Norge fra Litauen på grunn av kjærligheten. I 2013 ble hun rammet av hjernesvulst. FOTO: Astrid Waller
HJERNESVULST: Austėja Kainauskaitė flyttet til Norge fra Litauen på grunn av kjærligheten. I 2013 ble hun rammet av hjernesvulst. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Kos, Hellas, sommeren 2011:

De usammenhengende lydene fra det yrende folkelivet i den travle bargaten, vibrerer i lufta. Det lukter en blanding av sololje, piña colada og sigarettrøyk. To blikk møtes tilfeldig, og uten at de vet det da, skal dette bli begynnelsen på en kjærlighetshistorie der avstand, sykdom og livsmot flettes sammen.

- Det var kjærlighet ved første blikk da jeg så Lars, sier Austėja Kainauskaitė (31) til KK i dag. Hun er født og oppvokst i den lille byen Vilkaviškis i Litauen, på grensen til Polen og Kaliningrad.

Denne sommeren har Austėja fått sommerjobb som bartender på et hotell på den greske øya, mens norske Lars er der for å tilbringe noen late feriedager med kompisgjengen.

Austėja og Lars utveksler kontaktinformasjon, og fortsetter kommunikasjonen med hverandre gjennom digitale plattformer det kommende året. I august 2012 flytter Austėja til Norge.

- Jeg ble en slags kjærlighetsimmigrant, som mammaen min så fint sier det, forklarer Austėja på klingende norsk, og ler en hjertelig latter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer